Dakar

Erik van Loon gaat verder met ontwikkeling Can-Am Maverick R en Anja van Loon warmt op voor Dakar Rally 2025

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 oktober 2024 11:54

Na de waardevolle test van Erik van Loon in Marokko gaat hij naar Qatar om South Racing verder te helpen met het ontwikkelen van de Can-Am Maverick R. Anja van Loon gaat ook starten om warm te draaien voor de Dakar Rally in januari, waarin zij meedoet met haar broers in een IVECO van Team de Rooy. In Qatar gaat Anja rijden met de Can-Am Maverick X3. Voor beiden is finishen het doel en is het maken van kilometers belangrijk.

Erik van Loon

Erik kijkt ernaar uit om weer in de Can-Am te stappen. “Het is echt een dikke auto om in te rijden. South Racing heeft hem weer helemaal opgelapt na Marokko, zo is er onder andere een nieuwe motor geïnstalleerd. Doordat de auto is gebouwd volgens de nieuwe reglementen rijden we in een aparte testklasse, net als in Marokko. Voor ons het dus belangrijk om zoveel mogelijk kilometers te maken en data te verzamelen voor het team.”

Voor Anja van Loon wordt het de eerste kennismaking met de rally in Qatar. “Ik weet dat het een hele snelle rally is waar stof en stenen altijd een belangrijke rol spelen. Ik wil dus doen waar ik goed in ben en dat is consistent rijden door zo min mogelijk risico te nemen. Het is alweer even geleden dat ik in de Can-Am reed, maar daar wen ik snel aan. We gaan voor een goede rally zonder problemen en zo alvast een beetje warm te draaien voor de Dakar Rally.”

De Baja in Qatar start op donderdag 31 oktober met een proloog van 10 kilometer. Op vrijdag staan er twee proeven op het programma met een totale afstand van 244 kilometer. Op zaterdag staan er vier kortere proeven gepland met een totale lengte van 250 kilometer.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS