DTM

Abt Sportsline opent nieuw hoofdstuk in zijn DTM-geschiedenis: het wordt Lamborghini voor de DTM in 2025

Uitgegeven door Peter Vader • 29 september 2024 09:00

Abt Sportsline gaat een nieuw hoofdstuk openen in de DTM: het team uit Kempten gebruikte het evenement op de Red Bull Ring in Oostenrijk om zijn plannen voor het seizoen 2025 te presenteren, die helemaal in het teken staan van Lamborghini! In de toekomst start Abt Sportsline met fabrieksondersteuning van de sportwagenfabrikant uit Sant'Agata Bolognese in Noord-Italië en is van plan om volgend jaar twee Lamborghini Huracán GT3 Evo2 te laten rijden. Met tien titels op zijn naam heeft het meest succesvolle van de huidige lichting DTM-teams zijn koers voor 2025 ruim op tijd voor het komende seizoen al uitgestippeld.

Abt Sportsline DTM 2025 Lamborghini Huracán GT3 Evo2

Abt Sportsline heeft voor zijn laatste twee optredens op de ADAC Ravenol 24h Nürburgring gekozen voor de Huracan. Volgend jaar wisselt het team ook van Audi naar Lamborghini in de DTM. “Abt Sportsline en Lamborghini zijn twee merken die perfect bij elkaar passen”, zegt Thomas Biermaier, CEO van Abt Sportsline. “We zijn uit overtuiging en passie betrokken bij de autosport. Die passie voelen we ook in Sant’Agata. Ons motto ‘Van het circuit naar de weg’ past ook goed bij Lamborghini. Het feit dat we een langdurige samenwerking zijn aangegaan en fabrieksassistentie van Lamborghini krijgen in de DTM, is een belangrijk moment voor Abt Sportsline.”

Gesprekken over een gezamenlijke DTM-aanwezigheid tussen Abt Sportsline en het luxe Italiaanse merk begonnen al in 2021. “De deelname aan de 24 uursrace was de eerste stap in die richting”, bevestigt Abt Motorsport Director Martin Tomczyk, en voegt toe: “De samenwerking met Lamborghini is een waar genoegen, dus het was een logische stap voor ons om in de toekomst samen te werken, niet alleen bij de 24 uursrace, maar ook in de DTM. We zijn goed op de hoogte van de sterke punten van de Lamborghini Huracán uit het 24-uursproject en weten dat we een auto hebben waarmee we om de titel kunnen strijden. En het spreekt voor zich dat we ook al een oogje hebben laten vallen op de opvolger, de nieuwe Lamborghini Temerario.”

Rouven Mohr, CTO van Lamborghini, is ook blij met de gezamenlijke betrokkenheid bij de DTM: “Autosport zit in het DNA van Lamborghini. Succes op het circuit is voor ons als sportwagenfabrikant van onschatbare waarde. De DTM is bijzonder prestigieus, omdat het veel fans heeft – en niet alleen in Duitsland. We zijn er erg trots op dat we in de toekomst met het meest succesvolle team in deze raceserie kunnen samenwerken. We zullen Abt Sportsline maximaal ondersteunen en we zijn ervan overtuigd dat het een zeer sterke combinatie zal zijn.”

ADAC Motorsport Director Thomas Voss: “De nieuwe samenwerking tussen Abt Sportsline en Lamborghini is een baanbrekende verbintenis van voorbeeldige aard voor alle teams en fabrikanten in de DTM. We kijken uit naar dit nieuwe en veelbelovende hoofdstuk in de lange en succesvolle geschiedenis van de ‘Äbte’ in de DTM.”



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS