DTM

Arjun Maini pakt met Mercedes zijn eerste DTM-poleposition in de Oostenrijkse bergen + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 28 september 2024 12:01

Arjun Maini behaalde de eerste poleposition van zijn DTM-carrière tijdens een spectaculaire DTM-kwalificatie op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Na veel wijzigingen bovenaan de tijdenlijst was het uiteindelijk de Mercedes-AMG-coureur die zaterdagochtend de zenuwen in bedwang hield en in zijn laatste ronde de snelste tijd van 1:30.128 minuten neerzette. De Indiër begint nu aan race 13 van de DTM van dit seizoen, voor het eerst vanaf de snelste startplaats van de grid.

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 1 Pole_Nr36_Arjun_Maini_IND_Mercedes-AMG_GT3_Mercedes-AMG_Team_HRT

"Dat was echt gek, want mijn radio deed het niet, dus ik wist de uitslag in eerste instantie niet. Ik probeerde de tijden op de schermen rond het circuit te zien. Ze lagen echter te ver weg. Poleposition voelt ongelooflijk! Ik kan er een paar uur van genieten, totdat de race begint", zei Maini na zijn goede prestatie in Spielberg. Maximilian Paul zette ook een sterke prestatie neer in een Lamborghini Huracán GT3 Evo2 en werd beloond met een tweede plaats.

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 2 Nr71_actie_Maximilian_Paul_DEU_Lamborghini_Huracan_GT3_Evo2_Paul_Motorsport

Maro Engel werd derde in een Mercedes-AMG GT3 en blijft, met een derde plaats in het algemeen klassement, blijft hij een kanshebber voor de titel. Hetzelfde geldt voor de man die momenteel tweede staat in de ranglijst, Mirko Bortolotti van SSR Performance, die de kwalificatie op de vierde plaats beëindigde. Achter hem loodste Luca Stolz een derde Mercedes-AMG GT3 naar de top vijf. Kampioenschapsleider Kelvin van der Linde van Abt Sportsline kon daarentegen zijn ritme niet vinden en moest genoegen nemen met de 18e plaats.

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 3 P3_Maro_Engel_DTM-Training_Spielberg_3._Platz

Thierry Vermeulen verbeterde zich behoorlijk ten opzichte van zijn P18 van vrijdag, hij eindigde met zijn Ferrari 296 GT3 op de tiende plaats. Met deze kwalificatietijd liet hij grote DTM-namen als Ricardo Feller, Ayhancan Güven, Marco Wittmann, Sheldon en Kelvin van der Linde, René Rast en DTM-kampioen 2023 Thomas Preining, achter zich. Een mooi resultaat voor de Nederlander!

Temperaturen van tien graden en een baan die hier en daar nog vochtig was, verwelkomden de coureurs voor de eerste kwalificatiesessie op de Red Bull Ring. Veel coureurs reden aanvankelijk op regenbanden naar het 4,318 kilometer lange circuit, voordat ze overschakelden op de Pirelli slicks. Kelvin van der Linde ging het grootste deel van de sessie aan de leiding, maar het veld verhoogde het tempo aanzienlijk in de laatste vijf minuten. De leiding leek elke seconde van eigenaar te wisselen, waarbij de Mercedes-AMG-coureurs altijd of in de buurt waren. Kort voor het einde kwam Lamborghini-coureur Paul bovenaan de tijdregistratie te staan en leek hij de pole te pakken, voordat Arjun Maini de snelste tijd neerzette in zijn laatste ronde.

Resultaat van de kwalificatie voor race 13 van het seizoen op de Red Bull Ring:
1. Arjun Maini (IND/Mercedes-AMG Team HRT), 1:30.128 minuten
2. Maximilian Paul (D/Paul Motorsport), +0,275 seconden
3. Maro Engel (D/Mercedes-AMG Team Winward), +0,413 seconden
4. Mirko Bortolotti (I/SSR Performance), +0,560 seconden
5. Luca Stolz (D/Mercedes-AMT Team HRT), +0,610 seconden

Klik hier voor de volledige uitslag van de kwalificatie op zaterdag 28 september voor race 13 van het DTM-seizoen 2024 op de Red Bull Ring

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 4 Nr36_actie_Arjun_Maini_IND_Mercedes-AMG_GT3_Mercedes-AMG_Team_HRT

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 5 Nr69_Thierry_Vermeulen_NLD_Ferrari_296_GT3_Emil_Frey_Racing_pitstop

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 6 Nr69_actie_Thierry_Vermeulen_NLD_Ferrari_296_GT3_Emil_Frey_Racing

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 7 Nr92 Mirko_Bortolotti_ITA_Lamborghini_HuracYn_GT3_Evo2_SSR_Performance

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 8 Nr14_Jack_Aitken_GBR_Ferrari_296_GT3_Emil_Frey_Racing



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS