DTM

FOTO'S - Luca Stolz snelste op dag één van DTM-weekend in de Alpen; Thierry Vermeulen op P18

Uitgegeven door Peter Vader • 28 september 2024 06:27

Luca Stolz zette zijn recente goede vorm kracht bij op de openingsdag van het voorlaatste DTM-weekend op de Red Bull Ring in Spielberg, Oostenrijk. De 29-jarige van Mercedes-AMG Team HRT zette vrijdagmiddag de beste ronde neer van de tweede vrije training op de Red Bull Ring, met een tijd van 1:29.764 waarmee hij de snelste coureur van de dag was. "De Red Bull Ring is niet echt één van mijn favoriete circuits, maar ik had vanaf het begin een goed gevoel op de baan. De tijden liggen echter ver onder wat we kunnen verwachten bij volledig droge omstandigheden in de kwalificatie. Ik zou graag gemengd weer willen in het weekend, dat zou het beste bij ons passen", zei Stolz, die zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde tijdens het meest recente DTM-evenement op de Sachsenring.

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 1 Luca Stolz snelste op vrijdagLuca Stolz snelste man van de vrijdag

SSR Performance-coureur Mirko Bortolotti (I), momenteel tweede in de ranglijst, was slechts 0,042 seconde langzamer op de tweede plaats in zijn Lamborghini Huracán GT3 Evo2. Maro Engel (Monaco) loodste zijn Mercedes-AMG naar de derde plaats, terwijl collega-Mercedes-AMG-coureur Lucas Auer van Mercedes-AMG Team Mann-Filter de snelste Oostenrijker was bij zijn thuisevenement met een vierde plaats. De winnaar van vorig jaar op het Alpencircuit, René Rast, was vijfde en daarmee de beste van de BMW-coureurs. Kampioenschapsleider Kelvin van der Linde (ZA) moest genoegen nemen met de 13e plaats in de Audi R8 LMS GT3 Evo2 van Abt Sportsline. Thierry Vermeulen kwam nog weinig in actie op de vrijdag en stond aan het einde van de dag op P18 op de tijdenlijst. Dit resultaat zegt nog weinig over wat Vermeulen tijdens het weekend kan realiseren met zijn fraaie Ferrari van Verstappen.com, de zaterdag is vele malen belangrijker voor de Nederlander.

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 2 Mirko Bortolotti actie

In tegenstelling tot 's ochtends was het 4,318 kilometer lange circuit van de Red Bull Ring in de tweede vrije training op sommige plaatsen droog, waardoor de teams voor het eerst dit weekend Pirelli-slicks konden monteren. De Mercedes-AMG-coureurs zetten vanaf het begin de snelste tijden neer, met Engel als eerste die de grens van 1:30.000 minuten doorbrak met nog ongeveer vier minuten te gaan. Hij werd aanvankelijk van de toppositie in de tijdenlijst gestoten door Bortolotti, maar kwam al snel terug met de snelste tijd van de dag. De als vierde geplaatste Auer toonde zijn allround kwaliteiten: de lokale favoriet had eerder op een volledig natte baan de snelste tijd van de ochtendsessie neergezet, met een ronde van 1:38.051 minuten. "Als het regent, krijg je op sommige passages op de Red Bull Ring stilstaand water. Desondanks hebben we veel gereden in deze moeilijke omstandigheden, om de regenbanden beter te leren kennen. Je gebruikt elke ronde en alle coureurs hebben veel geleerd in deze sessie."

De eerste kwalificatie op de Red Bull Ring begint zaterdag om 09:20 uur. Fans kunnen de sessie volgen via een livestream op ‘ran.de’. ProSieben zendt alle 16 races van dit seizoen live uit op gratis tv, die een half uur voor de start begint met de races op zaterdag en zondag. De races worden live uitgezonden of volledig herhaald in meer dan 150 gebieden verspreid over de hele wereld.

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 3 Mirko Bortolotti portret met helm bron Red Bull Content Pool

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 4 Kelvin van der Linde bron Red Bull Content Pool

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 5 Lucas Auer pitstop bron Red Bull Content Pool

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 6 Ricardo Feller actie bron Red Bull Content Pool

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 7 Thierry Vermeulen in pitbox bron Red Bull Content Pool

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 8 Thierry Vermeulen actie

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 9 Maro Engel actie

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 10 Rene Rast op P5 en snelste BMW

DTM Red Bull Ring 2024 Foto 11 twee McLarens onderweg

Bron foto's: media.adac-motorsport.de en Red Bull Content Pool

DTM Red Bull Ring 2024 uitslag vrije training vrijdag Red Bull Ring




Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS