Formule 1

Aston Martin geeft 2023 nog niet op: “Blijven ontwikkelen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 augustus 2023 09:04

Het team van Aston Martin begon het seizoen als tweede team. Fernando Alonso stond bijna iedere race op het podium en ook Lance Stroll sprokkelde belangrijke punten bij elkaar. Het is maar goed dat Aston Martin in de beginfase van het seizoen veel punten heeft gescoord, de laatste races gaat het immers een stuk minder met het team uit Silverstone. Toch denkt Tom McCullough, de performance director van het team, denkt dat Aston Martin een inhaalslag kan maken.

Aston Martin

Aston Martin heeft, net als alle teams, te maken met de budgetcap. Dit betekent dat ze niet over het aangegeven budget mogen gaan en dat zorgt voor restricties op het ontwikkelen van de auto. Afgelopen winter kon het team rekenen op een flinke bak windtunneltijd. Dit kwam omdat ze vorig jaar als zevende eindigde in het constructeurskampioenschap. Bij de laatste meting, enkele races geleden, stonden ze op de derde positie. Hierdoor moeten ze flink wat tijd inleveren.

Toch denkt McCollough dat Aston Martin dit jaar nog vooruitgang kan boeken op de concurrentie: "Als ik zou weten wat anderen zouden doen, dan zouden we het hele jaar door een vrij stevige ontwikkeling nastreven. We hebben budget om de auto te blijven ontwikkelen, dat is ons doel, dus we moeten echt tot het einde van het kampioenschap stappen zetten", aldus McCullough tijdens het Belgische Grand Prix-weekend.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS