Formule 1

Carlos Sainz gaat Ferrari verlaten, maar heeft toch nog één wens die hij gaat proberen te realiseren..

Uitgegeven door Peter Vader • 7 oktober 2024 04:03

Aan het begin van het F1-seizoen 2024 werd bekendgemaakt dat Carlos Sainz met ingang van 2025 zijn stoeltje bij Ferrari moest gaan overdragen aan ‘superster’ Lewis Hamilton. De Madrileen deed het bepaald niet slecht en vormde een ogenschijnlijk goed duo met Charles Leclerc. Sainz kwam in 2021 overwaaien van McLaren naar Ferrari, ter vervanging van Sebastian Vettel, die eieren voor zijn geld had gekozen en naar Aston Martin overstapte. Vettel had eigenlijk niet voldoende gepresteerd in zijn Ferrari-periode, met drie Grand prix-overwinningen en vijf polepositions. Carlos Sainz pakte zijn eerste polepositie en overwinning op Silverstone in 2022. Daarna behaalde hij een tweede overwinning in Singapore in 2023 na een meesterlijke race, waarmee hij de enige Grand Prix-winnaar in 2023 was die niet Max Verstappen met een Red Bull heette. Op zich een memorabele prestatie tijdens het dominante Verstappen-seizoen. Zijn derde overwinning was bij de Grand Prix van Australië in 2024, nadat hij terugkeerde van een blindedarmoperatie waardoor hij de Grand Prix van Saoedi-Arabië miste. Ook een sterke prestatie als je zijn fysieke gesteldheid in aanmerking neemt.

Carlos Sainz F1 FerrariCarlos Sainz gaat nog één keer proberen een Grand Prix te winnen met Ferrari

Nog tijd genoeg
Is er genoeg tijd om nog één overwinning te behalen? "Laten we eens kijken. Tegelijkertijd is er nog een derde van het seizoen te gaan. Het is eigenlijk best veel als je erover nadenkt, en er zijn nog drie Sprints ook, nog genoeg van het seizoen te gaan, dus laten we race voor race bekijken" zei de Spanjaard over de vraag of er nog genoeg tijd was en vervolgde: "Ik denk dat we ook vooruitgang moeten kunnen boeken op andere soorten circuits zoals Brazilië, Austin, Qatar en Abu Dhabi, die wat meer normale circuits zijn. Als we daar vooruitgang boeken, denk ik dat we een kans maken. Als we op die circuits nog steeds achterlopen zoals we dat deden in Spa en Hongarije, dan betekent dat dat we nog veel werk te doen hebben"

200e F1-Grand Prix
Carlos Sainz reed recentelijk zijn 200e F1-race tijdens de 2024-Grand Prix van Singapore en bereidt zich nu voor op de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin op 20 oktober. Hij staat momenteel vijfde in het F1-kampioenschap met 190 punten. Teamgenoot Charles Leclerc staat derde met 245 punten. Ferrari staat derde in het constructeurskampioenschap met 441 punten, 34 punten achter de nummer twee Red Bull Racing, terwijl McLaren het klassement aanvoert met 516 punten. Ferrari presteert wisselvallig in het seizoen 2024, maar lijkt de aansluiting met de top in Monza weer gevonden te hebben. Kan het merk met het gele logo met het Steigerende Paard zijn derde plaats in het constructeurskampioenschap behouden? Sainz’ antwoord is veelzeggend: "We zullen het proberen.” En zo is het: hij gaat proberen nog één keer een Grand Prix te winnen met Ferrari.

Carlos Sainz F1 FerrariVoor Carlos Sainz is het eind 2024 'einde verhaal' bij Ferrari



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS