Formule 1

Carlos Sainz verlaat Ferrari nu met voldaan gevoel: "Wilde nog één overwinning"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 oktober 2024 21:59

Carlos Sainz heeft zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt in Mexico. De Spaanse Ferrari-coureur startte op pole position, verloor kortstondig zijn leidende positie aan Max Verstappen, maar wist de koppositie uiteindelijk vast te houden en de Grote Prijs van Mexico op soevereine wijze uit te rijden. Lando Norris eindigde als tweede, terwijl teamgenoot Charles Leclerc de derde plaats pakte.

Carlos Sainz Ferrari F1

Na een magistrale race van Ferrari vorige week op het Circuit of The Americas, liet het team wederom zien wat het waard is. Sainz startte de race vanaf pole, maar moest de leiding kort afstaan aan Verstappen. Na de Safety Car-fase heroverde Sainz de koppositie en controleerde hij de race verder. Sainz hield zijn teamgenoot Charles Leclerc in het vizier, die op de derde positie eindigde nadat hij op P2 lag voordat hij in de slotfase de positie verloor aan Norris.

Alhoewel het ergens zal steken dat Sainz hierna nog slechts vier races mag rijden namens Ferrari, overheerst de trots na een tweede overwinning van het seizoen en een sterke dubbele podiumfinish voor het team.

"Het is ongelooflijk om dit publiek te zien, ik heb het hele weekend hun steun gevoeld", steekt de viervoudig Grand Prix-winnaar van wal in gesprek met Marc Gene.

"Eerlijk gezegd wilde ik deze heel graag. Ik had het voor mezelf nodig, ik zei dat ik nog één overwinning voor Ferrari wilde en nu ik die heb, zal ik genieten van de laatste vier races."

"Ik was geïrriteerd dat ik de positie verloor [van Verstappen], maar ik zei dat ik niets te verliezen had. Ik stuurde er een van vrij ver naar achteren naar binnen en ik had er vertrouwen in dat ik het zou halen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS