Formule 1

Charles Leclerc geeft toe: "Ik was te langzaam, geen gevoel"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 oktober 2024 14:01

Charles Leclerc moest genoegen nemen met P4 na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. De Monegask is teleurgesteld met het resultaat, maar ziet wel genoeg kansen om naar voren te komen tijdens de race, zo vertelt hij in gesprek met F1TV.



Desgevraagd vertelt de Ferrari-coureur waarom zijn rondetijden op het moment suprême enigszins tegenvielen. “Ik was langzaam. Ik had geen goed gevoel in de auto. Sinds de tweede vrije training had ik al het gevoel dat dit een moeilijk weekend zou worden. Ik moest ruim drie tienden toegeven op Carlos (Sainz), dat is best veel. Daar ben ik teleurgesteld over.”

Leclerc heeft moeite om de vinger op de zere plek te leggen; hij kan niet precies vertellen waar het mindere gevoel in de auto vandaan komt. “Het is al zo sinds VT2, sindsdien hebben we het niet kunnen herstellen. Uiteraard hebben we dit weekend minder tijd op de baan gehad. Er zijn meerdere redenen waarom ik mij niet comfortabel voel en niet naar behoren presteer.”

Toch ziet de 27-jarige de Grand Prix met een goed gevoel tegemoet. Hij put hoop uit de data die Ferrari aan het begin van dit weekend vergaarde. “Gezien de racepace… Ik was op vrijdag waarschijnlijk de snelste. Maar door als vierde aan de wedstrijd te beginnen, maak ik mijn leven wel heel moeilijk", concludeert de nummer drie in het wereldkampioenschap.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS