Formule 1

Daniel Ricciardo kreeg waardevol advies: "Hij bereidde me voor op mindere tijden"

Uitgegeven door Bart • 7 oktober 2024 18:30

Terugkijkend op zijn carrière in de Formule 1 kan Daniel Ricciardo zich heel goed een gesprek met Jackie Stewart herinneren. Het gesprek dateert uit 2014, maar het maakte veel indruk op de nu 35-jarige Australiër. Zeker ook omdat hij die woorden op dat moment van zijn carrière niet verwacht had.

Daniel Ricciardo


2014 was het eerste jaar van Ricciardo bij het team van Red Bull. Hij had net de overstap gemaakt vanuit Toro Rosso en mocht als vervanger van Mark Webber de strijd aangaan met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. In zijn eerste seizoen was hij de Duitser direct de baas en werd hij derde in het wereldkampioenschap.

"Ik kan me een moment herinneren uit 2014, het jaar van mijn doorbraak, en Sir Jackie Stewart riep me in de lobby. Hij zei 'mocht je ooit willen praten, laat het me weten, want het zal niet altijd zo makkelijk gaan als het nu gaat'. Hij bereidde me voor op de mindere tijden. Maar op dat moment ging het echt heel goed. Ik was wel geen wereldkampioen geworden, maar alles voelde makkelijk, al overdrijf ik wel een beetje, makkelijk is het nooit."

"Toen hij dat zei, dacht ik echt 'het gaat goed, waar heb je het over? Ik heb geen problemen, ben niet geïntimideerd door iemand, waar gaat dit over?'"

Het jaar dat zou komen, 2015, werd een uitdagend jaar voor Ricciardo. Hij pakte geen overwinning meer en eindigde slechts als achtste in de WK-stand. Toen wist Ricciardo wat Stewart bedoelde. "Ik wist meteen waar hij het over had. Je moet nooit hoog van de toren blazen, niet door de ondergrens zakken en met de golven meevaren. Gewoon je beide benen op de grond houden."

Hilarisch! Sloopbedrijf van Daniel Ricciardo :



Daniel Ricciardo in Nederland:



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS