Formule 1

Discussie of Christian Horner serieus was over rol voor Ricciardo bij Red Bull?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 oktober 2024 10:00

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft bevestigd dat Red Bull Daniel Ricciardo graag als ambassadeur wil behouden, maar zorgde voor verwarring door te suggereren dat een F1-terugkeer voor de Australiër nog mogelijk is.

Daniel Ricciardo, gewezen F1-piloot


Horner zei in de F1 Nation-podcast: "We hebben het heel duidelijk gemaakt dat we willen dat hij in een ambassadeursfunctie bij het team blijft."

Hij voegde echter toe: "Je weet natuurlijk nooit, als Liam het niet voor elkaar krijgt, als Checo het niet voor elkaar krijgt, weten we waartoe Daniel in staat is."

Deze uitspraak leidde tot discussie tussen de podcasthosts over of Horner serieus was of niet. Damon Hill merkte op: "Dat zou een nieuw record zijn, niet? Hoeveel keer kun je in en uit de F1 gaan in één carrière?"

Hill benadrukte ook de moeilijkheden voor coureurs om weer op snelheid te komen na een periode buiten de F1: "We hebben gezien dat coureurs die eruit zijn geweest, zoals Kimi Räikkönen, moeite hebben. Het duurt even voordat je weer op snelheid bent."

Liam Lawson zal Ricciardo's zitje overnemen voor de rest van dit seizoen, terwijl hij probeert zijn plaats in Red Bulls plannen voor 2025 veilig te stellen.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS