Formule 1 • MOTO GP

VIDEO: Collin Veijer crasht vanaf leiding Moto3-GP Indonesië: "Het spijt me"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 september 2024 07:58

Collin Veijer was op zijn machine lange tijd op weg om de Grand Prix van Indonesië op zijn naam te schrijven. Totdat hij in de twaalfde ronde hard crashte. David Alonso scoorde zijn negende overwinning van het seizoen en liep opnieuw uit in het kampioenschap.

Collin Veijer Moto3 Crash

Veijer startte de Pertamina Grand Prix of Indonesia als tweede. Al vroeg in de wedstrijd nam de negentienjarige Staphorster de leiding in de wedstrijd over en behield deze tot de twaalfde ronde. Toen raakte hij zijn #95 Husqvarna kwijt en ging hij snoeihard van de baan af.

Na de race reageert Veijer terneergeslagen: “In die ene ronde probeerde ik echter iets meer te pushen om misschien een beetje voordeel te hebben in een sectie waar ik het hele weekend al erg sterk ben. Maar ik maakte een fout in deze sector en verloor daarbij de voorkant. Dat was een hele domme fout van mijn kant. Het spijt me echt voor mijn team dat ik deze fout heb gemaakt. Maar ik zal proberen om er zoveel mogelijk van te leren en we zullen deze informatie meenemen naar Japan. Ik bied het team mijn excuses aan en ik zal proberen aan mezelf te werken om volgende week in Japan beter voor de dag te komen.”

Door Alono’s overwinning stijgt hij naar 296 punten in het kampioenschap. Voor dit weekend stond Veijer op een gedeelde tweede positie (189 punten), maar zakt nu terug naar P4 , achter Daniel Holgado (199) en Ivan Ortola (191).



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS