Formule 1

Dr. Helmut Marko geeft Nyck de Vries een doodvonnis vindt Schumacher: "Niet bepaald de mooiste stijl van Red Bull"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juli 2023 12:47

Nyck de Vries werd eerder deze week de laan uitgestuurd bij AlphaTauri. De tegenvallende prestaties was een doorn in het oog van Dr. Helmut Marko die de stekker er uit trok en Daniel Ricciardo vanaf Hongarije de coureur in de auto zet. Volgens Ralf Schumacher is dit een absoluut doodvonnis voor Nyck de Vries.

Nyck de Vries Helmut Marko

"De beslissing is misschien zelfs begrijpelijk", zegt Schumacher tegenover Sky Deutschland. “Maar je moet ook zeggen dat het midden in het seizoen niet bepaald de mooiste stijl van Red Bull is.” De Duitser benadrukt dat AlphaTauri zich dit kan veroorloven doordat ze op de laatste plaats staan. Dit volgens de voormalig coureur in tegenstelling tot de carričre van De Vries.

“Natuurlijk is het een absoluut doodvonnis voor de jongen” zegt de Duitser hierover. “Hierna gaat hij nergens voet aan de grond kunnen krijgen. Dat is mijn mening.” Eerder het jaar liet Schumacher al doorschemeren dat zijn neef Mick Schumacher beschikbaar was en heeft AlphaTauri wederom niet met hem gesproken.

"Mick zou beschikbaar zijn geweest", zei Schumacher. "Maar we hebben dit al vaak genoeg besproken. Om welke reden dan ook wordt de beslissing tegen Mick genomen." De voormalig Haas-coureur is tegenwoordig testrijder bij Mercedes en testte in Portimăo recent voor het team van McLaren. Mocht zo’n kans zich voordoen dat zou de voormalig F1-coureur die kans grijpen: “Ik zou geen nee zeggen tegen nog een test.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS