Formule 1

Drama bij Alpine: Otmar Szafnauer, Alan Permane en Pat Fry verlaten per direct het team

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 juli 2023 13:30

Otmar Szafnauer verlaat per direct het Formule 1-team van Alpine, dat laat het team in een persbericht weten. Het gaat volgens hen over een onderlinge overeenkomst. Ook sportief directeur Alan Permane en Pat Fry verlaten het team.

Otmar Szafnauer Alpine

“Otmar zal zijn normale werkzaamheden voortzetten tijdens de race van komend weekend in België, voordat hij het team verlaat voor de zomerstop. Het team wil Otmar bedanken voor zijn harde werk in de afgelopen 18 maanden en voor het leiden van het team naar de vierde plaats in het constructeurskampioenschap van 2022. Het team wenst hem het beste voor de toekomst”, laat het team weten.

“Het team kan ook bevestigen dat het in onderling overleg afscheid neemt van sportief directeur Alan Permane. Alan zal dit weekend ook zijn rol in België voortzetten voordat hij voor de zomervakantie vertrekt. Na 34 onderscheidende jaren bij Enstone, bedankt het team Alan en wenst hem het beste bij zijn toekomstige inspanningen.” Alsof het nog niet genoeg was, gaat ook Pat Fry weg bij het team. Alpine vertelt dat hij ‘zijn carrière in de Formule 1 elders voortzet.’ Hij wordt sportief directeur bij Williams.

Bruno Famin, VP, Alpine Motorsports, zal vanaf de Nederlandse Grand Prix de rol van Interim Team Principal van het BWT Alpine F1 Team op zich nemen. De huidige Alpine Academy-directeur Julian Rouse wordt benoemd tot Interim Sporting Director, met Matt Harman die het technische team van Enstone leidt. Zowel Julian als Matt zullen rapporteren aan Bruno Famin.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS