Formule 1

EERSTE REACTIE Max Verstappen na P6 in Mexico: "Grootste probleem was de race pace"

Uitgegeven door Bart • 27 oktober 2024 22:46

Max Verstappen zocht in Mexico opnieuw de grenzen van de reglementen op en ging er in de tiende ronde twee keer overheen. Voor beide incidenten met Lando Norris kreeg de drievoudig wereldkampioen een tijdstraf van 10 seconden. Na afloop ging de Red Bull-coureur niet echt in op die momenten, maar richtte zich op zijn team en de snelheid van zijn RB20.

Max Verstappen


Na afloop reageerde Verstappen op zijn race in Mexico. "Het probleem is dat als je langzamer bent, je in lastigere situaties komt. Ik zal niet makkelijk opgeven. Voor mij gaat het ook niet over het eens of oneens zijn over de straf, al is twintig seconden best veel, maar het grootste probleem van vandaag is de racepace. Het is iets wat we moeten analyseren, omdat we ook zonder deze penalty’s geen kans hadden om vooraan mee te vechten."

Komend weekend staat de volgende race in Brazilië alweer op het programma. "Dit was een slechte dag voor ons, maar ik weet dat we veel beter kunnen. Dus we blijven er voor gaan. In Austin zag het er beter uit, alleen waren we hier nergens. Ik hoop dat we in Brazilië weer competitiever kunnen zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS