Formule 1

Flavio Briatore komt met handreiking voor Carlos Sainz: 'Als hij wil, dan zijn wij er'

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 oktober 2024 11:06

Carlos Sainz staat alom bekend als één van de meest consistente coureurs op de grid, maar toch werd zijn contract bij Ferrari niet verlengd. Hij wordt met ingang van volgend jaar vervangen door zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Zodoende moest de Spanjaard hals over kop opzoek naar een nieuwe werkgever in de Formule 1. De tweevoudig Grand Prix-winnaar strijkt binnenkort neer bij Williams, maar andere partijen waren eveneens geïnteresseerd in zijn diensten. Flavio Briatore, teamadviseur van Alpine, houdt de deur open voor Sainz in de toekomst.



Voordat Sainz uiteindelijk een meerjarig contract tekende bij Williams, flirtte hij ook nog even met Alpine. De Franse renstal was op hun beurt zoekende naar een vervanger voor de naar Haas vertrekkende Esteban Ocon. Sainz hapte echter niet, en niet veel later maakte Alpine bekend dat Jack Doohan volgend jaar teamgenoot zal worden van Pierre Gasly.

In gesprek met Motorsport-Magasin doet Briatore, die sinds dit jaar weer werkzaam is voor Alpine als adviseur, toch openlijk een handreiking naar Sainz. “Het was geen teleurstelling dat we hem misliepen. Er was een kans, maar het kwam te vroeg. Als Carlos wil in 2026, dan zijn wij er”, aldus de markante F1-coryfee.

Maar ondanks het mislopen van Sainz, wil Briatore vooral vooruitkijken. “Voordat we over coureurs praten, moeten we eerst over een competitieve auto praten. Ik wil op dit moment ook niet zoveel miljoen uitgeven voor een coureur, omdat het voor ons geen enkel verschil maakt. We zijn heel blij met Gasly en hebben met Jack Doohan een jonge coureur in huis”, besluit Briatore.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS