Formule 1

Helmut Marko waarschuwt: "Dreigement Max Verstappen om F1 te verlaten moet je serieus nemen"

Uitgegeven door Bart • 1 oktober 2024 05:01

Helmut Marko denkt niet dat Max Verstappen blufte toen hij in Singapore uitsprak de Formule 1 mogelijk op korte termijn te willen verlaten. De taakstraf voor een keer schelden bij de FIA persconferentie schoot de drievoudig wereldkampioen compleet in het verkeerde keelgat. De lol is er zo snel vanaf en daar draait het bij Verstappen naast winnen ook om.

Max Verstappen


"Je moet de uitspraken van Max serieus nemen", zei Marko bij het Duitse Motorsport Total. "Max heeft al veel bereikt, maar hij vindt het ook belangrijk dat hij kan genieten. Als dat steeds verder beperkt wordt, dan zit het in zijn karakter om te zeggen 'het is genoeg geweest'. Hij meent het serieus en ik hoop dat deze situatie er niet voor zorgt dat hij snel de sport verlaat."

Marko vindt dat de FIA er een dubbele standaard op nahoudt. Voormalig Haas-teambaas Gunther Steiner schold er bij Drive to Survive altijd veelvuldig op los. Die Netflix-serie heeft de Formule 1 en de FIA veel nieuwe fans opgeleverd.

"Ik kan dat niet begrijpen, er is een dubbele standaard. Daarbovenop, Max had het niet tegen een persoon, hij had het over de auto en deed dat op een luchtige manier. Als ze het zo strict blijven hanteren, moet je een andere aanpak kiezen, maar dit is duidelijk over de top."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS