Formule 1

Kimi Antonelli over F1-debuut: 'Nog veel werk aan de winkel, maar ben er klaar voor'

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 oktober 2024 05:02

Kimi Antonelli maakt volgend jaar zijn F1-debuut namens het team van Mercedes. Een spannende uitdaging voor de pas achttienjarige Italiaan. De jongeling zegt in gesprek met Autosport klaar te zijn voor zijn opwachting in de koningsklasse, maar hij erkent tegelijkertijd ook dat er nog genoeg werk aan de winkel is om op het gewenste niveau te komen.



Aangezien begin dit jaar bekend werd dat Lewis Hamilton na twaalf jaar vertrekt bij Mercedes, moesten de Zilverpijlen hals over kop opzoek naar een vervanger. Uiteindelijk kwam de Duitse renstal uit bij Antonelli. De groeibriljant vertelt wanneer hij te horen kreeg dat hij in 2025 in actie zou komen voor Mercedes. “Voor de zomerstop had ik een gesprek met Toto Wolff, mijn engineer en andere mensen bij Mercedes. Toen vertelden ze mij dat ik een van hun coureurs zou zijn in 2025. Dat was een mooi moment.”

“Ik voel me klaar voor F1. Wat snelheid betreft, zal het denk ik geen enkel probleem zijn. Het enige waar er nog veel te leren valt is om een heel weekend zo goed mogelijk te managen en alle procedures te leren. Dus er is nog genoeg werk aan de winkel”, vertelt de huidige nummer zes in het Formule 2-kampioenschap over zijn aanstaande debuut in Formule 1.

Antonelli wordt alom beschouwd als één van de grootste talenten in de autosportwereld. Zodoende rust er behoorlijk wat druk op zijn schouders. Zelf heeft hij duidelijke doelen gesteld voor het eerste jaar. “Het zou zeker een droom zijn om een aantal races te winnen. Het zal niet makkelijk zijn, want de andere teams zullen ook een competitieve auto hebben. Maar dat is wel het voornaamste doel”, besluit de aanstaand Mercedes-coureur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS