Formule 1

Kimi Antonelli over relatie met Max Verstappen: 'Hij is vreemd genoeg altijd online!'

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 oktober 2024 04:01

Andrea Kimi Antonelli maakt volgend jaar als achttienjarige zijn debuut namens het Formule 1-team van Mercedes. Zodoende komt er veel op de piepjonge Italiaan af. Maar desalniettemin is hij er, naar eigen zeggen helemaal klaar voor, zo vertelde hij op het door Gazetta dello Sport georganiseerde Festival dello Sport. Bovendien had de groeibriljant ook nog wat aardige woorden in huis voor Max Verstappen.



Antonelli is slechts een jaar ouder dan toen de inmiddels drievoudig wereldkampioen zijn debuut maakte. De twee coureurs spreken elkaar met enige regelmaat. “Ik heb een aantal keer met hem gesproken en hij is een geweldige kerel. Hij is heel sympathiek en we hebben een aantal keer tegen elkaar geracet in de simulator”, aldus de huidige nummer zes in het Formule 2-kampioenschap.

Verstappen. die uitkomt namens Red Bull Racing in de Formule 1, staat erom bekend ontzettend veel sim-races af te werken. Dit wordt onderschreven door Antonelli. “Als ik de sim aanzet, is hij vreemd genoeg altijd online. Soms racen we samen, vooralsnog hebben we elkaar nog niet van de baan gedrukt. Hij (Verstappen) is heel aardig en volgt de juniorencatogrieën op de voet. Laatst vroeg hij mij zelfs iets over de Formula Regional!”, zegt de geïmponeerde Antonelli.

Het is natuurlijk niet niks om op je achttiende al te debuteren in de koningsklasse van de autosport. Maar Antonelli is ogenschijnlijk niet echt onder de indruk van hetgeen hij op de mat legt. “Ik besef het nog niet helemaal, misschien komt dat in Melbourne. Het wordt spannend, maar op dit moment denk ik alleen maar aan hoe ik aan mezelf moet werken. Het is belangrijk om rustig te blijven”, besluit de Italiaan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS