Formule 1

Lewis Hamilton met opgeheven hoofd de tweede seizoenshelft in: “Echt veel vooruitgang geboekt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 augustus 2023 18:34

Lewis Hamilton klaagde na Grand Prix van België over het terugkeren van het porpoising-effect op zijn Mercedes. Ondanks deze klachten heeft de zevenvoudig veel vertrouwen op de tweede seizoenshelft. Hij wil de tweede positie in het constructeurskampioenschap behouden en verdedigen.

Lewis Hamilton

Mercedes was dit seizoen lang het derde team achter Red Bull Racing en Aston Martin, maar de laatste races weet het Duitse team flink te imponeren en verslaan ze Aston Martin met enig gemak: "We hebben in Monaco een hele grote stap gemaakt en sindsdien echt veel vooruitgang geboekt. We begrijpen de auto nu veel beter en hoe we deze af moeten stellen op verschillende circuits. De auto is consistenter en daarmee hebben we meer podia en top vijf-finishes behaald, dat is geweldig."

"Er zijn heel veel goede verbeteringen, maar we moeten nog steeds werken aan verbeteringen. Vooral aan de balans en zoals altijd hebben we nog steeds meer downforce nodig. Iedereen in de fabriek werkt keihard en focust zich nu op de tweede plaats bij de constructeurs", sluit Hamilton af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS