Formule 1

Max Verstappen deelt sneertje uit aan teambaas van rivaliserende equipe: 'Geldt ook voor Zak Brown'

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 oktober 2024 17:00

Max Verstappen is niet te spreken over de grote geruchtenstroom in de Formule 1. Het team van de Nederlander, Red Bull Racing, presteert al enige tijd aanzienlijk minder goed dan voorheen en zodoende kwamen er veel geruchten op gang over de mogelijke oorzaak daarvan. De drievoudig wereldkampioen baalt van de verhalen die de rondte gaan in de paddock en deelt en passant nog een sneertje uit naar de teambaas van een concurrerend team.



Het is alweer van juli geleden dat Verstappen een Formule 1-Grand Prix won, destijds zegevierde hij in Barcelona. Menig F1-duider stelde dat de vormdip mogelijk te maken had met een verandering aan het remsysteem van het team. Verstappen maakt echter korte metten met dit verhaal. “Ik vind het bizar hoe mensen dat soort dingen verzinnen. Het is onderdeel van het spelletje, maar meestal laat ik het gewoon gaan”, vertelt de 61-voudig racewinnaar in gesprek met Motorsport.com

Zak Brown, de teambaas van McLaren, concludeerde dat het mindere vormpeil van de regerend constructeurskampioen te maken heeft met interne ‘destabilisatie’ omdat er veel kopstukken zijn vertrokken bij Red Bull. Ook dit verhaal valt niet in de smaak bij Verstappen. “Mensen die dat soort dingen zeggen, moeten zich gewoon focussen op hun eigen team. Dat heeft trouwens niet specifiek met Zak Brown te maken, maar het geldt voor iedereen. Dat doe ik ook.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS