Formule 1

Max Verstappen krijgt strafpunten na incidenten in Mexico

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 oktober 2024 16:00

Max Verstappen heeft niet alleen twee tijdstraffen gekregen tijdens de Grand Prix van Mexico, maar ook twee strafpunten op zijn licentie. Dit brengt hem op de helft van een mogelijke race-schorsing.

max Verstappen Lando Norris F1


De wereldkampioen F1 werd bestraft voor twee incidenten met Lando Norris in ronde 10. Bij het eerste incident duwde hij Norris van de baan vonden de Stewards (dit viertal was on duty, waarvan er 1 toch wel een opmerkelijke link heeft met McLaren)), bij het tweede verliet hij zelf de baan om zijn positie te behouden.

De stewards oordeelden: "Norris probeerde Verstappen buitenom in te halen bij bocht 4. Norris was voor Verstappen bij de ingang, apex en richting de uitgang van de bocht toen hij van de baan werd gedwongen."

Verstappen eindigde als zesde, terwijl Norris tweede werd. Hierdoor is Verstappens voorsprong in het kampioenschap geslonken tot 47 punten.

Ook Franco Colapinto kreeg strafpunten na een botsing met Liam Lawson. De stewards verklaarden: "Hoewel we het grootste deel van deze reeks als fair racen beschouwen, betekende het feit dat Colapinto de zaak forceerde toen hij de inhaalactie niet kon voltooien, dat hij overwegend schuldig was aan de botsing."

"Ik rijd gewoon zoals ik denk dat ik moet rijden. Vorige week was dat oké, deze week twintig seconden straf. Zo is het nu eenmaal", aldus Verstappen over de incidenten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS