Formule 1

Max Verstappen scoort zesde overwinning op rij, maar kwam niet vanzelf: "McLarens waren echt snel"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 juli 2023 16:02

Max Verstappen heeft ook de Grote Prijs van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven, maar het was niet zo makkelijk als dat hij eerder dit jaar meemaakte. Bij de start nam Lando Norris de koppositie over en kostte het Verstappen wat moeite om zich een weg te banen langs de snelle McLaren. Uiteindelijk won Verstappen de race met ‘slechts’ vier seconden voorsprong.

Max Verstappen Silverstone F1

“We hadden een hele slechte start, dus daar moeten we naar kijken”, begint Verstappen direct na de race. “Ook daarna was vooral Lando snel, maar beide McLarens waren eigenlijk erg snel. Het duurde een paar ronden om hem in te halen, maar daarna kon ik het gat vergroten.”
“Na de safety car, op de zachtste compound, was het iets moeilijker voor ons om de banden goed te houden. Ik ben erg blij dat we weer gewonnen hebben en elf overwinningen op rij voor het team is ongelooflijk. Maar het ging vandaag niet van een leien dakje”, gaat de tweevoudig wereldkampioen verder.

“De start maakte het iets spannender”, reflecteert hij terug op de inhaalactie van goede vriend Norris. “Lando was erg aardig voor me, maar hij kwam terug met de DRS. Hij deed het erg goed vandaag.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS