Formule 1

Max Verstappen verbaast door snelheid McLaren: "Het was een bizarre kwalificatie"

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 juli 2023 15:43

Max Verstappen scoorde voor de vijfde wedstrijd op rij pole position. De Nederlander scoorde zijn 28e pole position uit zijn Formule 1-loopbaan. Q1 en Q2 werden verreden onder (relatief) natte omstandigheden en Q3 werd onder volledig droge omstandigheden verreden. Verstappen noemde de omstandigheden lastig.

Max Verstappen

De Nederlander versloeg Lando Norris en Oscar Piastri in een spannende kwalificatie sessie op het circuit van Silverstone. Bij Jenson Button deed de Nederlander direct na de sessie zijn verhaal: "Het was een bizarre kwalificatie. Vrij hectisch en glad op sommige plekken, maar ik denk dat we onze rondjes prima gereden hebben. In Q3 was ik verrast dat ik Norris en Piastri daar zag staan, maar het is goed voor McLaren om hier te staan. Wat onze prestatie betreft, ben ik erg blij met pole position."

"Zeker Q1 en Q2 waren lastig, er waren nogal wat natte plekken. Je moest voorzichtig zijn, maar natuurlijk moet je ook dicht in de buurt van de limiet komen. Als je echter een snelle auto hebt hoef je ook niet 100% alles te geven. Ik denk dat daarom in Q3, toen we er echt voor gingen, het gat ook wat groter werd. Het was geen groot verschil naar hun [McLaren], maar voor ons was dit een prima dag en ik kijk uit naar morgen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS