Formule 1

Olav Mol haalt uit naar stewards vanwege hoge straffen voor Max Verstappen: "FIA, Fuck You!"

Uitgegeven door Bart • 28 oktober 2024 11:00

Ook in het Ziggo Sport Race Café werd uiteraard nagesproken over de felle acties van Max Verstappen ten opzichte van Lando Norris. In Amerika werd Norris bestraft voor het buiten de baan inhalen en in Mexico kreeg Verstappen een tijdstraf van 20 seconden. Commentator Olav Mol stelde zijn vraagtekens bij de hoogte van de straffen voor de Red Bull-coureur. Er lijkt een dubbele standaard te zijn.

Max Verstappen Lando Norris


"Ik heb twee papiertjes, ik begin even met de Amerikaanse Grand Prix van vorige week en daarna de Mexicaanse Grand Prix van deze week", zegt Mol in het Race Café. "Feit: Forcing car #77 off door George Russell. Feit: Max Verstappen forcing another driver off. Daar werd niet benoemd dat het om auto #4 ging, maar dat is allemaal prima. Decision George Russell in Amerika: 5 seconden penalty. Decision Verstappen in Mexico: 10 seconden penalty. Dan staat er bij Russell helemaal niks bij en dan staat er hier (in het geval van Verstappen, red) dat dit de standaard penalty is in such cases. Red Bull heeft dus een punt om die hele wedstrijd nietig te laten verklaren, want het is dus helemaal niet de standaard penalty."

Mol geeft aan het leuk te vinden om dit soort dingen uit te zoeken. "Feit in Amerika: Car #4 left the track at turn 15 and gained a lasting advantage. Feit in Mexico: leaving the track and gaining an advantage. Daar staat niet eens bij om welke auto het gaat, maar de straf is uitgedeeld aan auto met nummer 1. Decision in Amerika: 5 seconden voor Lando Norris, 10 seconden voor Max Verstappen in Mexico. In Amerika staat er niks onder en in Mexico staat eronder dat het de standaard penalty is. In het ene geval wel en in het andere geval niet. FIA, Fuck You!"




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS