Formule 1

Opgefokte Sergio Perez reageert na mislukte race in Mexico: 'Kennelijk hangt het van de persoon af of je al dan niet een penalty krijgt'

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 oktober 2024 09:03

Sergio Perez hoopte op een goed resultaat tijdens zijn thuisrace in Mexico-Stad, maar na 71 ronden op het Autódromo Hermanos Rodríguez moest de man uit Guadalajara genoegen nemen met een zeventiende plaats. De race van Perez kenmerkte zich door de nodige pieken en dalen, hij vertelt erover in gesprek met F1TV.



Na een teleurstellende kwalificatie startte de Red Bull-coureur als achttiende aan de wedstrijd. Ondanks dat begon de zesvoudig Grand Prix-winnaar voortvarend aan de wedstrijd; hij klopte al snel op de deur van de top-10. Een penalty vanwege een onrechtmatige startpositie en een schermutseling met Liam Lawson, gooide echter roet in het eten. De schade na het gevecht met de VCARB-coureur was zodanig dat Perez daarna niet meer in staat was om fatsoenlijke rondetijden te rijden.

“Ja, na de start zag het er goed uit. Ondanks de penalty, denk ik dat we nog steeds punten hadden moeten scoren. We maakten voortgang en het leek erop dat we in de punten terecht zouden komen”, vertelt de ervaren coureur, die vervolgens zijn lezing geeft over het incident met Lawson. “In bocht vijf zat ik ervoor. Ik had niet verwacht dat hij terug zou komen, hij heeft de hele zijkant van de auto beschadigd.”

De wedstrijdleiding bestempelde het Mexicaans-Australische onderonsje als race-incident en zodoende werden er geen straffen uitgedeeld. Perez is zeer ontstemd over dat besluit en laat dat blijken middels een cynische reactie. “Ja, maar ik denk niet dat het zijn fout is. Vorige week deed hij hetzelfde bij Fernando (Alonso) en later deze race ook bij Franco (Colapinto). Kennelijk hangt het van de persoon af of hij al dan niet een penalty krijgt.”

Wie denkt dat Perez het mogelijk voor gezien houdt na dit jaar, komt bedrogen uit. De Red Bull-coureur is vastberaden om in 2025 revanche te nemen in zijn thuisland. “Ik heb hier twee keer op het podium gestaan. Ik denk dat het vandaag mogelijk was geweest om punten te scoren, maar dat lukte niet. Ik zal het volgend jaar opnieuw proberen”, besluit de 34-jarige.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS