Formule 1

Red Bull laat zwakke kwalificatie Sergio Perez voor wat het is: “Hij rijdt erg goede races”

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 juli 2023 11:05

Al vanaf het allereerste begin was het duidelijk dat de Red Bull RB19 veruit de sterkte auto van het veld was, maar dat de auto zo dominant was zagen maar weinig mensen aankomen. De Red Bull is vooral in de handen van Max Verstappen een enorm dominante bolide. Sergio Perez kende wat tegenvallende prestaties, vooral in de kwalificatie blinkt Perez dit seizoen niet uit. Deze matige prestaties in de kwalificatie neemt Red Bull voor lief.

Sergio Perez

Verstappen scoorde dit jaar al tien overwinningen, Perez slechts twee, helemaal aan het begin van het seizoen. De afgelopen maanden waren lastig voor Perez. Zo miste hij zes keer op rij Q3 en kon hij in de races ook vaak geen potten breken. De afgelopen races gaan beter voor Perez, maar kan hij alsnog niet teamgenoot Verstappen verslaan. Dr. Helmut Marko zegt dat hij dat ook niet verwacht, Verstappen verslaan is immers onmogelijk.

"Verstappen is een compleet andere maatstaf. Het feit dat Perez binnen drie tienden van Max moet zitten, wordt door ons welwillend geïnterpreteerd. Soms is het meer. Perez is tweede in het wereldkampioenschap. Dat is alles wat voor hem mogelijk is en dat doet hij op dit moment. Hij rijdt erg goede races, hij haalt goed in. Alleen de fouten in de kwalificatie zijn er."

"Maar dat was volgens hem altijd zijn zwakte. Zelfs jaren geleden in de juniorklassen in Estoril. Daniel Ricciardo en Perez waren toen erg jong. We hebben kwalificatieruns en gesimuleerde lange runs gezien. Die twee waren de snelste, maar Perez was er niet bij in de kwalificatie", sluit Marko af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS