Formule 1

Red Bull steunt F1 Academy met drie vrouwelijk coureurs bij MP Motorsport

Uitgegeven door HJ van Keulen • 2 februari 2024 19:00

Het nieuw gevormde Red Bull Academy Programme steunt F1 Academy door drie coureurs en hun auto's te sponsoren die in 2024 deelnemen aan het F1 Academy-seizoen voor MP Motorsport.

Red Bull Academy - Hamda Al Qubaisi - Amna Al Qubaisi - Emely De Heus - MP Motorsport

Het Red Bull Academy-programma verwelkomt drie vrouwelijke coureurs: Hamda Al Qubaisi voor Red Bull Racing, Amna Al Qubaisi voor Visa Cash App RB en Emely De Heus voor Red Bull. De investering van het programma is een blijk van toewijding aan de toekomst van de autosport voor vrouwen. Verdere sponsors van de drie auto's en coureurs in samenwerking met Red Bull Racing, Visa Cash App RB en Red Bull worden de komende weken bekendgemaakt.

Red Bull Academy-programma
Voor het seizoen 2024 verschijnen er drie nieuwe auto's op de grid, bestuurd door MP Motorsport en bestuurd door de coureurs van het Red Bull Academy-programma, dat wordt geleid door Sarah Harrington, de Red Bull Academy Programme Manager. Het programma is verheugd de nieuwe getalenteerde coureurs te verwelkomen.

De 21-jarige Hamda Al Qubaisi rijdt in het seizoen 2024 voor Red Bull Racing. Ze begon haar racecarričre in karts in 2015 en doorliep het IAME X30-kampioenschap voordat ze in 2019 overstapte naar de Italiaanse F4. In 2020 won de Emirati-coureur drie races in UAE F4 voordat ze terugkeerde naar de Italiaanse F4 en vervolgens naar de FIA F3-test op Magny-Cours. In 2023 reed ze in de F1 Academy met MP Motorsport, waar ze derde werd in de Driver's Standings met vier eerste plaatsen en een totaal van 207 punten.

De 20-jarige Emely De Heus rijdt in het seizoen 2024 voor Red Bull. Ze begon in 2019 met karts en veroverde de titel in de Dutch Wintercup Senior Series. In 2020 werd ze vierde in het nationale kampioenschap, waarna ze overstapte naar de eenzitters. Een campagne in de Spaanse F4 in 2021 werd gevolgd door een overstap naar de W Series, waar De Heus debuteerde met punten in Miami. In 2023 reed de Nederlandse coureur in het Formule 4-kampioenschap van de VAE met MP Motorsport en nam ze deel aan F1 Academy met het Nederlandse team. Ze eindigde als negende in de Driver's Standings met 87 punten en de beste finish was de eerste plaats in Barcelona.

De 23-jarige Amna Al Qubaisi rijdt in het seizoen 2024 voor Visa Cash App RB. Ze begon haar kartcarričre toen ze 14 jaar oud was en heeft sindsdien in meerdere kampioenschappen geracet. Deelnames aan de Rotax Max Challenge World Finals, X30 Euro Series en Italiaanse X30-kampioenschappen leverden sterke resultaten op en in 2018 stapte ze over naar de Italiaanse F4. De Emirati-coureur is sindsdien uitgekomen in de Formule 4 UAE, F3 Asian en recentelijk in de Formula Regional European Championships. In 2023 reed ze in de F1 Academy met MP Motorsport. Ze eindigde als zesde in de Driver's Standings, met twee eerste plaatsen in Spielberg en Barcelona en in totaal 117 punten.

Red Bull Academy - Hamda Al Qubaisi - Amna Al Qubaisi - Emely De Heus - MP Motorsport

Red Bull's betrokkenheid
F1 Academy betekent een grote stap voorwaarts voor vrouwelijke coureurs op weg naar het volgende niveau in de autosport en helpt hen hun potentieel te benutten. De serie is er verder op gericht om de steeds groter wordende schare fans een ongekende dekking en toegankelijkheid van de sport te bieden. Het Red Bull Academy-programma erkent dat er in het verleden barričres zijn geweest voor vrouwen in de autosport en streeft er met de sponsoring van drie coureurs en auto's in de serie naar om een centrale rol te spelen op het gebied van diversiteit en gelijkheid binnen onze sport. Het wil meer vrouwen aanmoedigen om niet alleen fan te zijn van autosport, maar ook om al op jonge leeftijd achter het stuur te kruipen en rolmodellen en een weg naar het volgende niveau te bieden. Het Red Bull Academy-programma is een verdere uitbreiding van Red Bull's lange traditie om talent te ontwikkelen en vleugels te geven aan jonge atleten in de autosport en daarbuiten.

Het programma heeft al een ongeëvenaarde belangstelling van bestaande partners, die zich allemaal inzetten om vrouwen kansen te bieden in traditioneel door mannen gedomineerde sectoren, als coureur, ingenieur of in andere sectoren. Wereldwijd is er interesse om te investeren in vrouwensport, een van de grootste groeisectoren, wat een belangrijk moment betekent voor de groei van vrouwensport in de autosport.

Sarah Harrington, programmamanager Red Bull Academy: "We vinden het geweldig om Hamda, Emely en Amna te verwelkomen in het Red Bull Academy-programma: "We vinden het geweldig om Hamda, Emely en Amna, drie ongelooflijk getalenteerde coureurs, te verwelkomen in het Red Bull Academy-programma en kijken ernaar uit om dit seizoen nauw met hen samen te werken. Dit is een mijlpaal voor ons en getuigt van onze volledige toewijding aan de toekomst van de autosport voor vrouwen. F1 Academy biedt een kans om echte verandering in onze industrie te stimuleren en dit is een geweldige opstap om ervoor te zorgen dat de coureurs doorstromen naar het volgende niveau. Dit is een cruciaal moment voor vrouwen in de autosport en we zijn benieuwd wat dit seizoen ons brengt.

Sander Dorsman, MP Motorsport's Team Principal zei: "Ik ben blij dat ik Hamda, Amna en Emely kan bevestigen als onze F1 Academy-coureurs voor 2024 en als leden van het Red Bull Academy-programma. Dit betekent dat we bij coureurs blijven van wie we het talent kennen - alle drie zijn ze de afgelopen jaren al echte leden van de MP Motorsport-familie geworden. Samen kijken we uit naar een uitdagend nieuw F1 Academy-seizoen waarin we onze sterke resultaten van 2023 hopen te herhalen en verder te verbeteren. Hamda bewees een van de titelfavorieten te zijn, terwijl Amna en Emely elk hun overwinning pakten. En omdat we vorig jaar nipt naast de teamtitel grepen, hopen we het dit jaar nog beter te doen! Ik ben Red Bull ook dankbaar voor de niet-aflatende steun voor onze inspanningen en we streven naar een succesvolle samenwerking."

De 2024 F1 Academy-competitie vindt plaats op zeven locaties. Het seizoen begint op 7 en 9 maart in Jeddah, Saoedi-Arabië.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS