Formule 1

Sergio Perez springt op de bres voor Franco Colapinto: 'Ik hoop van harte dat hij dat stoeltje krijgt'

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 oktober 2024 19:30

Franco Colapinto heeft pas drie raceweekenden afgewerkt in de Formule 1, maar maakt nu al indruk. De Argentijn maakt het seizoen af bij Williams, nadat zijn voorganger, Logan Sargeant te licht werd bevonden. Gezien het feit dat de meeste stoeltjes voor 2025 reeds zijn vergeven, lijkt er vooralsnog weinig uitzicht op een langer verblijf in de koningsklasse voor de Zuid-Amerikaan. Desalniettemin hoopt Sergio Perez dat er toch ruimte wordt gemaakt voor Colapinto.



Het nieuws dat Logan Sargeant werd ontslagen na de zomerstop, kwam niet helemaal uit de lucht vallen, de Amerikaan presteerde al langere tijd ondermaats. Dat de naam Franco Colapinto daarentegen uit de hoge hoed werd getoverd als vervanger, kwam volgens velen wel als een verrassing. De 21-jarige coureur stelt desondanks allerminst teleur en heeft zelfs nu al meer punten gescoord dan zijn voorganger deed.

Red Bull-coureur Sergio Perez is dan ook zeer onder de indruk van Colapinto’s prestaties, en steekt tegelijkertijd eveneens de loftrompet over Oliver Bearman. “Ik denk dat Franco en Oliver Bearman het fantastisch hebben gedaan”, vertelt de Mexicaan in gesprek met de internationale media. Hij vervolgt: “Zeker als je bedenkt dat ze in andere raceklasses niet winnen en er nu meteen staan. Het lijkt lastig vast te stellen wie de goede coureurs zijn in Formule 2.”

Oliver Bearman is reeds verzekerd van een Formule 1-zitje voor volgend jaar, de Britse jongeling wordt teamgenoot van Esteban Ocon bij Haas. Colapinto heeft nog geen contract op zak voor 2025, maar Perez ziet kansen bij het team van Audi. Daar zijn ze nog steeds op zoek naar een coureur om de huidige Haas-coureur Nico Hülkenberg te vergezellen

Perez doet een goed woordje voor de Williams-coureur: “Ik hoop van harte voor Franco dat hij dat stoeltje krijgt. Het zou jammer zijn als hij het niet krijgt, zeker na zijn recente prestaties. Het kan een risico zijn voor zijn carriere als hij teruggaat naar Formule 2 en daar een wisselvallig jaar kent. Ik vind dat Formule 2 moet werken aan haar kampioenschap, maar vind het geweldig om te zien dat die jonge coureurs er gelijk staan en zoveel vertrouwen hebben”, besluit de man uit Guadalajara

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS