Formule 1

SILLY SEASON F1: Nieuwe wending voor Bottas bij Audi terwijl opvolgingsplan voor 2026 opduikt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 september 2024 10:00

Hoewel Sauber naar verluidt heeft besloten om Valtteri Bottas te behouden, wordt er ook gekeken naar een opkomende ster als onderdeel van een opvolgingsplan. Sauber tekende eerder Nico Hülkenberg voor 2025 en verder, terwijl Audi zich voorbereidt om het team over te nemen voor 2026.

Valtteri Bottas


Volgens Blick heeft Sauber besloten Bottas' contract met een jaar te verlengen, een beslissing die F1-journalist Roger Benoit de 'laffe transferroute' noemde. Tegelijkertijd meldt Blick dat een jonge coureur zal worden aangetrokken voor een rol achter de schermen, met het oog op 2026. Gabriel Bortoleto, de huidige leider in het F2-kampioenschap, wordt genoemd als waarschijnlijke kandidaat.

Bortoleto, die in 2023 de F3-titel won en nu deel uitmaakt van het McLaren-opleidingsprogramma, zit bovenaan de F2-stand met nog twee races te gaan. McLaren-teambaas Andrea Stella gaf aan open te staan voor een overstap van Bortoleto naar Sauber, mocht dat aanbod komen van Audi's nieuwe F1-chef Mattia Binotto.

Stella zei: "Als Binotto naar me toe kwam, zou je zo'n talent zeker niet tegenhouden om een kans in de Formule 1 te krijgen." Hij voegde eraan toe dat McLaren Bortoleto graag in de McLaren-familie wil houden, maar dat ze zeker een oplossing zouden kunnen vinden.

Sauber is momenteel het enige team dat nog geen punten heeft gescoord in het huidige kampioenschap. De ontwikkelingen rond Bottas en de mogelijke komst van Bortoleto zullen cruciaal zijn voor de toekomstplannen van het team, vooral met het oog op de Audi-overname in 2026.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS