Formule 1

Sky Sport F1-analist vindt dat F1-rivalen zelf harder moeten optreden tegen Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 oktober 2024 06:01

Lewis Hamilton vindt dat er iets moet veranderen aan de manier waarop Max Verstappen al lang wegkomt met bepaalde acties. Dit zegt hij na het incident tussen Verstappen en Lando Norris tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. F1-analist Anthony Davidson denkt dat rivalen zelf harder moeten optreden tegen Verstappen.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Hamilton stelt: "Het is altijd een grijs gebied geweest. Daarom is hij er zo lang mee weggekomen."

De zevenvoudig wereldkampioen pleit voor aanpassingen en meer consistentie in de beslissingen van de stewards. "We hebben elk weekend inconsistenties, afhankelijk van welke stewards er zijn", legt Hamilton uit. "Als sport moeten we op alle gebieden verbeteren. We kijken naar andere mondiale sporten, zij hebben bijvoorbeeld fulltime scheidsrechters. Dat zou voor onze sport geen slechte zaak zijn."

Hamilton herinnert zich soortgelijke situaties met Verstappen: "Ik heb het vaak meegemaakt met Max. Je zou niet in staat moeten zijn om de auto aan de binnenkant over je hoofd te lanceren, dan van de baan te gaan en toch je positie te behouden."

Voormalig F1-coureur en Sky Sport F1-analist Anthony Davidson denkt dat het tijd is dat rivalen zelf harder optreden tegen Verstappen. Hij zegt: "Ik moet iemand zien die hem domineert, niet alleen qua snelheid, maar ook qua racecraft. Want Max, hij is er. Hij heeft het zelfvertrouwen, hij is een drievoudig wereldkampioen, op weg naar zijn vierde."

Davidson voegt toe: "Ik moet andere mensen echt zien beginnen hem wat meer op de baan te intimideren."

"Je ziet deze uitstraling van zelfvertrouwen om hem heen waarvan je natuurlijk denkt: 'Ja, dat is een wereldkampioen'."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS