Formule 1

Tijdelijke Alpine-teambaas Bruno Famin wil alles eens rustig bekijken: “Zorgen dat iedereen aan boord is”

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 augustus 2023 20:30

Otmar Szafnauer werd vlak voor de start van het Belgische Grand Prix-weekend weggestuurd bij het Formule 1-team van Alpine. Na de Grand Prix zou hij teambaas af zijn en wordt hij vervangen Bruno Famin, hij neemt tijdelijk de taken als teambaas over. Het vertrek van Szafnauer, maar ook Pat Fry en Alan Permane is het zoveelste pijnlijke hoofdstuk voor Alpine. Famin is er desondanks van overtuigd dat Alpine de lasten kan dragen.

Bruno Famin Alpine

In de F1 Nation-podcast liet de kersvers teambaas van het Franse equipe van zich horen: “Voorlopig zal ik de functie van teambaas bij het team van Alpine vervullen”, begint Famin. “Ik zal erover nadenken en ik zal beslissen wie de nieuwe teambaas wordt, maar er is geen haast bij, we kunnen het aan”, gaat hij verder.

"Taak nummer één is om met het personeel te praten, met alle mensen van het personeel. Dit om te delen wat er aan de hand is, om uit te leggen wat er aan de hand is en om ervoor te zorgen dat iedereen aan boord is. We hebben alle energie nodig, iedereen moet meedoen", sluit hij af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS