Formule 1

Waarom Lewis Hamilton 'zich niet kan veroorloven om gas terug te nemen' in laatste Mercedes-seizoen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 maart 2024 08:00

Damon Hill heeft gezegd dat Lewis Hamilton ‘zich niet kan veroorloven om te veel gas terug te nemen’ in zijn laatste jaar bij Mercedes, met een grote uitdaging die hem te wachten staat bij Ferrari volgend seizoen.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Hamilton is begonnen aan zijn twaalfde en laatste jaar bij Mercedes en de zevenvoudig wereldkampioen heeft erop aangedrongen dat zijn volledige focus ligt op het op een hoogtepunt afsluiten van zijn tijd bij de Zilverpijlen, maar wereldkampioen van 1996 Hill legde uit dat hij zich niet kan veroorloven om uit te schakelen nu zijn carrière zijn latere stadia bereikt.

Nadat hij zes van zijn zeven titels tot nu toe met zijn huidige team heeft gewonnen, nam Hamilton in januari de beslissing om de overstap naar Ferrari te maken en vanaf 2025 samen te werken met Charles Leclerc op een meerjarig contract.

Als gevolg hiervan zal hij zich bij de meervoudige wereldkampioen Fernando Alonso voegen door na zijn 40e verjaardag te racen, en Hill legde uit dat Hamilton misschien niet in staat zal zijn om zijn natuurlijke talent en snelheid naar believen 'aan te zetten' naarmate hij ouder wordt.

Om dat tegen te gaan, voelt hij dat hij de basis moet leggen om het team te verlaten en "met een lente in zijn stap" naar de Scuderia te gaan volgend seizoen, aangezien hij in zijn carrière de neiging had om geleidelijk in een campagne te groeien naarmate deze vorderde.

"Weet je nog toen hij het kampioenschap in 2015 had binnengehaald, Nico Rosberg verslagen, en toen won Nico de volgende drie races en vervolgens het kampioenschap het volgende jaar? Je weet, je kunt het je niet veroorloven om te veel gas terug te nemen", zei Hill over Hamilton in de F1 Nation podcast.

"Lewis heeft een overvloed aan talent, hij kan het waarschijnlijk aanzetten wanneer hij dat wil, het zal er altijd zijn - maar dat zal het niet. Dat is het probleem, het zal er niet altijd zijn, omdat hij een beetje ouder wordt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS