Formule 1 • MOTO GP

Pata Yamaha Ten Kate Racing terug in Italië voor eerste raceweekend op het Cremona Circuit

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 september 2024 09:00

Aankomend weekend wordt de negende ronde van het FIM Supersport World Championship verreden op het Cremona Circuit in Italië. Het circuit, gelegen in het noorden van Itailë, staat voor het eerst op de World Superbike kalender en zal een belangrijke rol spelen in het vervolg van het WorldSSP kampioenschap.

Pata Yamaha Ten Kate Racing keert terug naar Italië voor eerste raceweekend op het Cremona Circuit

Voor de tweede keer in 2024 reist Pata Yamaha Ten Kate Racing af naar Italië om er te racen. Ditmaal is het Cremona Circuit de plaats van handeling, een onlangs gerenoveerd circuit dat voor het eerst op de WK-kalender staat. Het circuit is slechts 3,7 kilometer lang en telt naast een lang recht stuk ook zes rechterbochten en zeven linkerbochten. De meeste van deze bochten zijn redelijk langzaam, voor het grootste gedeelte van de ronde wordt er dan ook in de tweede versnelling gereden.

Na opnieuw een positief raceweekend op het Circuit de Nevers Magny-Cours, waar Stefano Manzi en Glenn van Straalen allebei op het podium wisten te eindigen, zal het doel voor aankomend weekend zijn om deze vorm vast te houden. Het Cremona Circuit zal voor velen een nieuwe ervaring zijn maar Pata Yamaha Ten Kate Racing beschikt al over enige informatie vanwege een tweedaagse test eerder dit jaar.

Stefano Manzi: “We zijn weer aanbeland bij een nieuw raceweekend. We hebben nu veel races achter elkaar en we beginnen met een back-to-back raceweekend, dat is altijd mooi. We hebben het weekend in Magny-Cours erg sterk afgesloten, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we dit weekend weer sterk zullen zijn. Ik was erg tevreden over de test die we eerder dit jaar in Cremona hadden, dus ik kan niet wachten om weer te rijden. Zoals altijd zullen we alles geven wat we hebben, dus laten we zien waar we eindigen.”

Glenn van Straalen: “Ik ben benieuwd hoe het komend weekend zal gaan op een circuit dat voor iedereen nieuw is. De test die we daar een aantal maanden geleden hadden verliep goed dus ik hoop dat we weer richting de top vijf kunnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat me dat samen met het team gaat lukken dus ik kijk er naar uit om te racen in Cremona.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “We zijn aanbeland bij het laatste gedeelte van het seizoen met twee back-to-back raceweekenden achter elkaar. Het momentum zit momenteel aan onze kant met Stefano en Glenn die beiden uitstekend in vorm zijn. We hebben eerder dit jaar getest in Cremona dus ik verwacht dat we vrijdag meteen goed uit de startblokken kunnen komen. Het is een nieuw circuit op de WorldSBK kalender en ik denk dat het heel interessant gaat worden want het is een klein en compact circuit. Het zal me niets verbazen als we verrassende resultaten gaan zien.”

Het raceweekend op het Cremona Circuit begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags om 16:00 uur de Superpole sessie verreden wordt. Na een warm-up sessie op zaterdagochtend gaat Race 1 ’s middags om 15:15 uur van start. Datzelfde geldt voor zondag met een warm-up sessie in de ochtend en Race 2 om 15:15 uur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS