Formule 1

Christian Horner verwacht sterk Ferrari in China: “Het wordt een uitdaging”

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 april 2024 08:01

Het team van Red Bull is enorm sterk begonnen aan het Formule 1-seizoen. Het team scoorde in de eerste vier races van het seizoen al drie 1-2 finishes. Komend weekend staat de Grote Prijs van China op het programma. Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat Max Verstappen en Sergio Perez een lastig weekend krijgt op het Shanghai International Circuit en verwacht hij dat Ferrari een sterke tegenstander zal zijn.

Christian Horner Ferrari

Voor het eerst sinds 2019 staat de Chinese Grand Prix op het programma en ontbrak door de coronacrisis. Niet alleen de lange afwezigheid maakt de terugkeer lastig, maar ook het feit dat er voor de kwalificatie slechts één vrije training is.

"Het is een goed circuit", begint Horner tijdens een FIA-persconferentie. "De eerste bocht gaat eindeloos door en de snelle bochten op weg naar het achterste rechte stuk zijn altijd heel erg zwaar voor de linker voorband. Er is ook een sprintrace, dus dat wordt een uitdaging. Er zijn veel punten te verdienen, dus het wordt interessant. Ik denk dat Ferrari op Albert Park competitief was en we zagen op vrijdag dat hun racepace sterk was. We verwachten dat ze in China onze naaste concurrent zullen zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS