Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Cadillac trots op drie inschrijvingen voor Le Mans: "Op te nemen tegen de allerbesten internationaal"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 februari 2023 21:01

Cadillac heeft voor de 24 uur van Le Mans drie plekken toegewezen gekregen. De autofabrikant heeft twee inschrijvingen via Chip Ganassi Racing en de derde inschrijving is voor Action Express Racing. Het betekent dat de ACO ook de twee auto’s die in Amerika rijden toelaten tot de legendarische endurance race. Het betekent dat Renger van der Zande met de Cadillac V-Series.R mag meevechten om de algemene overwinning. Bij Cadillac zijn ze enorm blij met de drie inschrijvingen.

Cadillac V-Series.R


“We zijn opgetogen om terug te keren naar de 24 uur van Le Mans met het volledige Cadillac Racing Team”, aldus Cadillacs vice-president Rory Harvey. “In de afgelopen 20 jaar heeft Cadillac Racing een nalatenschap opgebouwd van winnen en we voelen het als een privilege om terug te keren naar Le Mans in dit gave nieuwe geëlektrificeerde tijdperk in het racen.”

Laura Wontrop Klauser, programma manager bij Cadillac benoemt de trots van het Amerikaanse automerk om op het Circuit de la Sarthe in actie te komen. “Cadillac vindt het gaaf om te bouwen op haar nalatenschap in de autosport door het op te nemen tegen de allerbesten op internationaal niveau en tijdens een van ’s werelds zwaarte races”, voegt Wontrop Klauser daar aan toe. “We zijn trots om de Verenigde Staten te vertegenwoordigen en de Cadillac V-Series.R is een grote voortzetting van onze race erfgoed.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS