Formule 1

Dr. Helmut Marko na Red Bull-drama in Australië: "Soms twee seconden langzamer"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 maart 2024 11:02

MELBOURNE – Het team van Red Bull Racing scoorde dit weekend in Melbourne slechts tien punten tijdens de Grote Prijs van Australië. Max Verstappen viel na een handvol ronden uit en ook Sergio Perez kon geen vuist maken tegen de Ferrari’s en moest zelfs de McLarens voor zich dulden. Dr. Helmut Marko is dan ook allesbehalve blij met de prestaties in Albert Park.

Helmut Marko Max Verstappen
Op zaterdag kon Marko nog lachen

Verstappen begon de race van pole position, nadat Red Bull in de eerste twee races van het seizoen al op de eerste en tweede positie eindigde. In de derde ronde verremde Verstappen zich in bocht drie. Hij miste zijn apex en later in de ronde kwam Carlos Sainz voorbij gestoken. Slechts een ronde later sloeg de pechduivel toe voor Verstappen. Na 43 puntenfinishes op rij sloeg het noodlot toe. Een vastgeslagen rechter achterrem gooide roet in het eten en betekende een uitvalbeurt voor Verstappen. Ook Perez kon geen potten breken en eindigde slechts al vijfde.

Marko is allesbehalve blij met deze prestaties en reageert bij Motorsport-Magazin dan ook zuur over het tegenvallende weekend in Australië: "We waren op sommige momenten zelfs twee seconden langzamer dan de jongens aan kop. We moeten daar nog eens even naar gaan kijken. Misschien was de bandenspanning wat te hoog voor deze omstandigheden, of dat de set-up verkeerd was. Het was allemaal bijzonder, want Checo is ook geen twee seconden langzamer."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS