Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Euro F4: Freddie Slater dubbelt in de regen op de Red Bull Ring, VAR maakt podium compleet

Uitgegeven door HJ van Keulen • 17 september 2024 17:37

Freddie Slater is de te kloppen coureur in de Euro F4. De Prema Racing-coureur won op de Red Bull Ring met een inhaalactie op Stolcermanis de tweede Euro F4-race en nam de leiding in het klassement. Het Nederlandse Van Amersfoort Racing kwam sterk voor de dag.

Freddie Slater dubbelt in de regen op de Red Bull Ring

Nog meer regen op de Red Bull Ring voor de tweede ronde van het Euro 4-kampioenschap, met een natte baan voor de tweede van drie races van het weekend. De start vond plaats achter de safety car en de race zelf begon een paar ronden later. Freddie Slater verzekerde zich van zijn tweede opeenvolgende overwinning, samen met de leiding in het kampioenschap met 79 punten. De Britse coureur van Prema Racing startte als tweede en nam de leiding met een controversiële inhaalactie op zijn teamgenoot Tomass Stolcermanis. Voor deze actie kreeg Slater na de race een straf van 5 seconden, maar dat veranderde niets aan de uitkomst, want Slater kwam als eerste over de finish met een grote voorsprong van 11,298 seconden op zijn naaste rivaal. Lees HIER het hele verslag op KartXpress.com.