Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Euro F4: Freddie Slater van pole naar overwinning in race 1 op de Red Bull Ring

Uitgegeven door HJ van Keulen • 15 september 2024 03:02

Red Bull Ring, Spielberg, Oostenrijk - De eerste race van de tweede ronde van het Euro 4-kampioenschap, verreden op het prestigieuze Formule 1-circuit in Spielberg bei Knittelfeld, is gewonnen door de Brit Freddie Slater, die van pole position vertrok. De prestatie van de coureur uit Stratford-upon-Avon was onberispelijk, in een race die werd gekenmerkt door uitdagende weersomstandigheden.

Freddie Slater van pole naar overwinning in race 1 op de Red Bull Ring

Op de Red Bull Ring begonnen tijdens de formatieronde een paar druppels regen te vallen, die in de loop van de race van 30 minuten + 1 ronde steeds harder werden. Desondanks kozen alle coureurs bij de start voor Pirelli-slickbanden, met als enige uitzondering Enzo Yeh van R-ace GP, die op de grid voor Pirelli-regenbanden koos. Deze actie werd echter uitgevoerd na het bord van 3 minuten, wat resulteerde in een straf van 25 seconden voor de coureur. Slater startte vanaf P1 en hield zijn positie vast, ondanks herhaalde aanvallen van zijn teamgenoot Tomass Stolcermanis en de herstarts na de neutralisaties van de race. Dit maakte het extra moeilijk om de banden op de juiste temperatuur te houden, met circuittemperaturen van 11°C en luchttemperaturen van 8,1°C. Slater concentreerde zich enorm op zijn doel en maakte geen fouten. Hij kwam als eerste over de finish met meer dan anderhalve seconde voorsprong op de dichtstbijzijnde achtervolger. Lees HIER het hele verslag op www.kartxpress.com.