Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Richard Verschoor op het podium, Bortoleto van last-to-first! + UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 september 2024 09:09

Gabriel Bortoleto heeft de Formule 2-hoofdrace in Monza op zijn naam geschreven. Bortoleto startte als allerlaatste, maar vocht zien, mede geholpen door een goed getimede Safety Car, naar de overwinning. De Braziliaan hield polesitter Zane Maloney achter zich. Richard Verschoor greep een knap podium, terwijl Andrea Kimi Antonelli als vierde over de streep kwam na een knappe inhaalactie op Joshua Durksen.

Gabriel Bortoleto Formule 2 Monza

De race begon hectisch met Zane Maloney op pole position, maar al snel ontstond er chaos bij de start toen Hadjar Paul Aron raakte, waardoor Aron spinde en uitviel. Dit zorgde ervoor dat er een beroep moest worden gedaan op de safety car. Tijdens de herstart wist Maloney de leiding te behouden, maar Bortoleto had zijn opmars naar voren al ingezet.

Een tweede safety car maakte zijn opwachting nadat Hauger op de baan stilviel, hierdoor brachten veel coureurs een bezoek aan de pits, waaronder Bortoleto. Dit bleek een beslissende zet te zijn voor de McLaren Junior, aangezien hij na de stops vooraan bleef rijden. Maini, die pas in de laatste ronde zijn pitstop maakte, verloor zijn tweede en eindigde als dertiende.

Niet alleen Bortoleto moest van ver komen, maar ook Richard Verschoor begon achteraan het veld. Hij vocht zich op een soortgelijke manier naar voren en scoorde na veel ongeluk een ontzettend knap podium hier in Monza. Door de knappe P1 heeft Bortoleto zijn achterstand op Isack Hadjar verkleind naar 10,5 punten.

F2 Richard Verschoor


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS