Formule 1

Toto Wolff door het dolle heen na bevestigen Kimi Antonelli: “Perfect voor ons volgende hoofdstuk”

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 augustus 2024 07:28

Mercedes maakt bekend dat Andrea Kimi Antonelli volgend jaar zijn Formule 1-racedebuut maakt namens het Duitse team. De achttienjarige Italiaan racet nu nog in de Formule 2, maar zal komend jaar de teamgenoot zijn van George Russell.

Toto Wolff Kimi Antonelli

"Onze coureursteam van 2025 combineert ervaring, talent, jeugd en pure snelheid. We zijn enthousiast over wat George en Kimi het team brengen, zowel als individuele coureurs als partnerschap. Onze nieuwe line-up is perfect om het volgende hoofdstuk in ons verhaal te openen. Het is ook een bewijs van de kracht van ons juniorenprogramma en ons geloof in talent van eigen bodem”, begint teambaas Toto Wolff over zijn nieuwe kracht binnen het team van Mercedes.

"George heeft bewezen dat hij een van de allerbeste coureurs ter wereld is. Hij is niet alleen snel, consistent en vastberaden, maar heeft zich ook ontwikkeld tot een sterke leider binnen het team. Kimi heeft consequent het talent en de snelheid laten zien die nodig zijn om te concurreren aan de top van onze sport. We weten dat het weer een grote stap omhoog zal zijn, maar hij heeft ons dit jaar geïmponeerd tijdens zijn F1-tests en we zullen hem bij elke stap in het leerproces ondersteunen. In George heeft hij een ervaren teamgenoot van wie hij kan leren en zijn vak kan aanscherpen. Ik heb er vertrouwen in dat ze allebei een grote bijdrage zullen leveren, terwijl we momentum blijven opbouwen en vooraan het veld vechten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS