Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Zane Maloney op P1 kwalificatie Monza, drama voor Richard Verschoor + UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 augustus 2024 14:58

Zane Maloney heeft de Formule 2-pole position in Monza gescoord. De ‘boy from Barbados’ hield kampioenschapsleider Isack Hadjar achter zich. Ook Paul Aron en Dennis Hauger konden niet tippen aan de razendsnelle tijd van de Rodin Motorsport-coureur. Richard Verstappen eindigde op een teleurstellende negentiende positie.

Zane Maloney F2 Monza

De sessie werd al later afgetrapt door het uitlopen van de Formule 3-kwalificatie. Andrea Kimi Antonelli, die in de eerste vrije training van de Formule 1 nog de Mercedes van George Russell afschreef, noteerde als eerste een snelle tijd.

De training werd twee keer onderbroken. De eerste rode vlag werd veroorzaakt door Maloney. Hij raakte een bord langs het circuit. De tweede rode vlag werd veroorzaakt door Gabriel Bortoleto. De nummer twee in het kampioenschap kwam te wijd uit de Lesmo, spinde en kwam in het grind terecht. Hij kon niet meer wegkomen en moest toekijken hoe zijn Invicta uit het grind werd getakeld.

Nadat de groene vlag opnieuw kon worden gezwaaid, werden de tijd links en rechts verbeterd. Na het vallen van de vlag was Maloney de man die met de eer mocht strijken. Hadjar start naast hem in de hoofdrace, terwijl Aron en Hauger de tweede startrij bezetten. Victor Martins en Kimi Antonelli sterken vanaf de derde rij. Bekijk hieronder volledige uitslag van de Formule 2-kwalificatie in Monza.

Formule 2 kwalificatie

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS