Formule 1

Gelooft Max Verstappen nog in overwinning GP Nederland? "Als je kijkt naar het verschil, wordt het moeilijk"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 augustus 2024 10:00

Max Verstappen start de Grand Prix van Nederland vanaf de tweede plek op het circuit van Zandvoort. Hij start naast Lando Norris die de poleposition veroverde. Na een uitdagende kwalificatie verwacht de Nederlander een spannende en strategisch uitdagende race op het CM.com circuit Zandvoort.

Max Verstappen F1


Verstappen was tevreden met zijn prestatie in de kwalificatie, maar erkende dat het lastig was om de juiste balans in de auto te vinden.

"Elke ronde was anders vanwege de windvlagen, en de auto reageerde daar heel gevoelig op", begint Verstappen na de kwalificatie in de FIA-persconferentie. "Ik had nooit echt het gevoel dat ik de perfecte ronde kon neerzetten, omdat de balans telkens veranderde. Dat maakte het erg lastig om constant te zijn."

Max Verstappen
Met het oog op de race verwacht Verstappen dat het een uitdaging zal worden om Norris bij te houden: "Als je naar het verschil in tijden kijkt, wordt het moeilijk", zei hij. "Lando lijkt zich over het algemeen iets comfortabeler te voelen in zijn auto. Ik hoop dat de balans van mijn auto morgen wat stabieler is, maar dat zullen we pas in de race zien."

Verstappen blijft toch optimistisch en verwacht dat de race verschillende strategische mogelijkheden zal bieden: "De start is natuurlijk belangrijk, maar in de race kan alles gebeuren. Of het een strategische race wordt of niet, dat weten we pas tijdens de race zelf", sluit de Nederlander toch hoopvol af.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS