Formule 1

Haalt Lawrence Stroll topontwerper Adrian Newey weg bij Red Bull Racing?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2020 05:10 • Print artikel

MUGELLO - De Stroll-familie maakt goede vorderingen in de Formule 1 met Racing Point. Naast het feit dat ze dit seizoen een zeer competitieve auto (legaal of niet) op de baan hebben weten te krijgen, zal het prestige van het team volgend jaar alleen maar toenemen. En eigenaar Lawrence Stroll lijkt nog niet tevreden.

Adrian Newey Red Bull Racing F1


In 2021 gaat Racing Point door het leven als Aston Martin, en met Sebastian Vettel als coureur zou je kunnen zeggen dat dit team goed op weg is om het middenveld te verlaten, al was het maar voor wat betreft de naam.

Volgens bronnen bij La Gazetta dello Sport is Lawrence Stroll van plan om er een naam aan toe te voegen. Hij wil Adrian Newey naar zijn team halen. Samen met een investering van 100 miljoen in een nieuwe fabriek, zou de topontwerper het team een winstgevende onderneming moeten maken.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat Newey deze overstap daadwerkelijk zal maken, is de verbinding met Aston Martin natuurlijk niet geheel uit de lucht gegrepen. In de Red Bull-periode heeft Newey al een auto voor hen ontworpen. Bovendien kent hij Sebastian Vettel natuurlijk goed van hun succesperiode bij Red Bull.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS