Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

Joshua Dürksen schrijft autosportgeschiedenis voor Paraguay en wint F2-sprintrace in Baku + UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 september 2024 11:10

Joshua Dürksen heeft de Formule 2-sprintrace in Baku gewonnen. De Paraguayaan was Jak Crawford en Gabriele Mini nipt te slim af na een spannend steekspel in de slotfase. Richard Verschoor opteerde voor een alternatieve strategie en finishte als zeventiende

null

Joshua Dürksen heeft geschiedenis geschreven voor zijn thuisland. Hij is de eerste Paraguayaan die een internationale autosportwedstrijd heeft gewonnen. De beginfase van de race verliep zonder noemenswaardige incidenten. Gabriële Mini, die deze week invalt voor Oliver Bearman, reed lange tijd aan de leiding.

Winnen deed de Italiaan echter niet, want Joshua Dürksen haalde hem in bij ingang van de dertiende ronde. Mini strandde uiteindelijk op de derde plaats. Verschoor startte als tiende, maar kwam niet lekker uit de verf gedurende de race. Halverwege haalde de Nederlander nieuwe zachte banden en daarmee reed hij van de laatste plaats naar de zeventiende stek.

Isack Hadjar gaat nog steeds aan de leiding van het Formule 2-kampioenschap, maar hij finishte buiten de punten. Gabriel Bortoleto maakte een aantal punten goed ten opzichte van de lijstaanvoerder, hij finishte als vijfde.
null

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS