Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Leonardo Fornaroli wint F3-kampioenschap. Laurens van Hoepen van P29 naar P9 + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 1 september 2024 07:48

Sami Meguetounif heeft vanmorgen de laatste Formule 3-race van het seizoen gewonnen. Gabriele Mini kwam als tweede over de finish. Maar Leonardo Fornaroli finishte als derde. Door de derde positie van Fornaroli haalde hij net genoeg punten binnen om kampioen te worden. Laurens van Hoepen reed een super inhaalrace. Hij startte als laatste en kwam als negende over de finish.

Formule 3 Monza

Leonardo Fornaroli startte van pole, maar raakte die positie bij de start meteen kwijt. Alex Dunne kwam hem voorbij. Op de derde positie volgde Gabriele Mini. Mini ook nog titelkandidaat, moest daarna flink verdedigen, maar kon niet voorkomen dat Sami Meguetounif hem voorbij ging. In ronde drie moest de safetycar op de baan komen. De auto's van Sophia Floersch, Cian Shields en Matias Zagazeta stonden naast de baan. Op datzelfde moment moest Luke Browning naar de pit toe door schade aan zijn auto. Hiermee kwamen zijn titel aspiraties ten einde.

Browning kon wel door, maar moest zijn race vanaf positie zesentwintig vervolgen. Aan het einde van ronde zes kon de race weer hervat worden. Dunne mocht het tempo bepalen bij de herstart, maar moest al snel de leiding geven aan de opstormende Sami Meguetounif die deze positie niet meer uit handen gaf. Daar achter ontstond er een hele spannende strijd tussen Mini en Fornaroli. Mini moest vijf punten goed maken op Fornaroli in de race om nog kans te maken op het kampioenschap. Dat leek te lukken toen Fornaroli een fout maakte en daarna achter Mini op positie vijf terechtkwam. Maar Fornaroli sloeg weer terug en ging Mini voorbij. In de laatste fase viel Dunne terug en kon Mini door stoten naar de tweede positie. Christian Mansell kwam er ook nog tussen in de voorlaatste ronde. Het leek er even op dat dat genoeg zou zijn voor Mini om het kampioenschap binnen te halen. Maar in de laatste ronde wist Fornaroli met een alles-of-niksactie Mansell in te halen. Hierdoor haalde Fornaroli het kampioenschap binnen.

Laurens van Hoepen reed een hele goede race. Hij startte als laatste, hield het hoofd koel en kwam als negende over de finish toch punten voor de Nederlander.

Monza uitslag Formule 3 kampioenschap


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS