Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Lynk - Co Cyan Racing keert terug naar Uruguay en de thuisrace van Santiago Urrutia

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 1 augustus 2024 09:01

Lynk & Co Cyan Racing en de KUMHO FIA TCR World Tour keren dit weekend terug naar Uruguay en racen op El Pinar, het thuiscircuit van Santiago Urrutia. Vorig jaar behaalde Lynk & Co 03 TCR-coureur Santiago Urrutia pole, snelste ronde, overwinning en kreeg de trofee overhandigd door de president van Uruguay.

Lynk & Co Cyan Racing

"Het voelt echt goed om terug te keren! Vorig jaar was een geweldige race voor ons en een heel speciaal gevoel om te winnen in Uruguay. Ik zal dit weekend extra gewicht krijgen, dus laten we eens kijken hoe we onze strategie daarop aanpassen. Maar het belangrijkste doel is natuurlijk om goede punten te scoren voor het team," zei Santiago Urrutia.

Thed Björk is de best geplaatste Lynk & Co Cyan Racing-coureur na een solide reeks races, momenteel op de derde plaats, 37 punten van leidende coureur Norbert Michelisz. "Ik heb de afgelopen paar races een geweldig gevoel in de auto gevonden en als we dat kunnen volhouden, worden de resterende raceweekenden erg leuk. Vorig jaar waren we sterk in Uruguay, maar het kampioenschap is dit jaar echt zwaar en iedereen werkt heel hard samen om te blijven vechten aan de top", aldus Thed Björk.

Lynk & Co Cyan Racing

Yann Ehrlacher ging naar de vorige race in Brazilië met een tweede plaats in het algemeen klassement, maar viel terug naar de vierde plaats na een incident in de tweede race. "Ik heb wat punten verloren in Brazilië, maar dat verandert niet veel aan de aanpak voor het resterende deel van het kampioenschap. We gaan er vol voor en proberen zoals gewoonlijk onze punten te maximaliseren. Ik zal minder gewicht in de auto hebben in El Pinar vergeleken met Interlagos en het circuit past goed bij de auto, dus ik kijk uit naar het weekend", aldus Yann Ehrlacher.

Ma Qing Hua behaalde vorig jaar zijn eerste overwinning voor Cyan Racing in Uruguay en hoopt dit weekend op meer podiumplaatsen. "Ik heb veel mooie herinneringen aan El Pinar, vooral omdat ik hier mijn eerste overwinning voor Cyan Racing behaalde. Het belangrijkste doel is om onze voorsprong in het teamkampioenschap te behouden en nu we de laatste helft van het seizoen ingaan, is het belangrijker dan ooit om sterk en consistent te scoren", aldus Ma Qing Hua.

Het Uruguayaanse raceweekend begint met de training en kwalificatie op zaterdag, gevolgd door twee races op zondag - beide LIVE uitgezonden via het TCR TV-streamingplatform.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS