Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Yann Ehrlacher en Thed Björk behalen dubbele overwinningen voor Lynk - Co Cyan Racing in Uruguay

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 8 augustus 2024 12:00

Yann Ehrlacher en Thed Björk behaalden elk één overwinning in het FIA TCR World Tour-raceweekend in Uruguay, waarmee ze de voorsprong in het teamkampioenschap voor Lynk & Co Cyan Racing verder uitbreidden. Thed Björk bekroonde een sterk weekend met een solide overwinning in de tweede race vanaf de zesde plaats op de grid na een podium in Race 1.

Lynk & Co Cyan Racing

De Zweed verlaat Uruguay als de best geplaatste Lynk & Co Cyan Racing-coureur in het coureurskampioenschap op de tweede plaats, 29 punten van koploper Norbert Michelisz.

"De tweede race was te gek! Een grote dank voor het teamwerk van Santi en dat stelde me in staat om te vechten voor de overwinning. Ik haalde alles uit de banden en de auto en ging er gewoon voor. Echt goede punten voor het kampioenschap en een geweldig gevoel voor de laatste twee raceweekenden", zei Thed Björk.

De eerste race zag tweevoudig wereldkampioen toerwagens Yann Ehrlacher vanaf pole starten en de race van start tot finish controleren, ondanks twee onderbrekingen van de safety car. De Fransman kreeg helaas een technisch probleem in de tweede race, waardoor hij terugviel naar de achterkant van het veld.

"Ik was erg blij met een overwinning vanaf pole in de eerste race en om samen met Thed op het podium te staan. Ik had een goede start en daarna was het niet makkelijk met alle onderbrekingen van de safety car. Maar de auto was sterk. Helaas had ik een klein technisch probleem in de tweede race, waardoor ik geen punten kon scoren. Het lijkt erop dat het geluk me niet te pakken heeft en het was zonde om het weekend zo te beëindigen," zei Yann Ehrlacher.

Lynk & Co Cyan Racing

Santiago Urrutia zat in beide races midden in de actie en eindigde als zevende in de eerste race en op het podium in de tweede race. De Uruguayaanse coureur werd echter later gediskwalificeerd voor Race 2 vanwege een miscommunicatie over de toepassing van een motorfunctie.

"Het is een speciaal gevoel om het weekend samen met Thed op het podium te beëindigen. Hartelijk dank aan het team, iedereen thuis en alle fans hier dit weekend, de sfeer was geweldig. De diskwalificatie was ongelukkig, maar het kwam door een echte miscommunicatie en dat is soms racen. We zullen sterk terugkomen in de volgende race in Zhuzhou," zei Santiago Urrutia.

Ma Qing Hua had een zwaar weekend, nadat hij zich van de 15e plaats op de grid naar de top vijf had gevochten in de eerste race, voordat een beschadigde ophanging hem buiten de punten deed vallen.

De Chinese coureur startte vervolgens op pole position voor de tweede race, maar een technisch probleem dwong hem om als laatste te starten. Ma Qing Hua vocht zich vervolgens opnieuw naar de achtste plaats vanaf de achterkant van de grid.

"Ik was behoorlijk teleurgesteld, het probleem deed zich voor op het allerslechtste moment. Ik deed mijn best om terug te vechten en kwam vanaf de achterkant van de grid in de punten, waardoor ik wat punten voor het team wist te scoren. Racen en het leven is soms zo. We gaan nu herladen voor mijn thuisrace in China, waar ik echt naar uitkijk," zei Ma Qing Hua.

Lynk & Co Cyan Racing behoudt de leiding in het teamkampioenschap, met 33 punten voorsprong op BRC Hyundai, terwijl het kampioenschap aan het einde van de zomerstop begint. De hervatting vindt plaats van 18 tot en met 20 oktober in Zhuzhou, China.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS