Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

Maserati levert twee one-off meesterwerken af: de Quattroporte Grand Finale en MC20 Iris

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 8 augustus 2024 08:44

Maserati heeft in Stresa, aan het Lago Maggiore, twee unieke Maserati’s afgeleverd aan een gepassioneerde Maserati-rijder uit de VS. Beide meesterwerken zijn prachtige voorbeelden van het exclusieve Fuoriserie personalisatieprogramma van het exclusieve merk uit Modena.

Maserati

De ene Maserati is de laatste Quattroporte – tevens de allerlaatste Maserati met de legendarische V8 benzinemotor – en heeft dan ook de toepasselijke naam Quattroporte Grand Finale. De andere, de MC20 Iris, staat in het teken van de kleuren van de regenboog (waarvan iris het Latijnse equivalent is) waarmee de hypermoderne supersportwagen is getooid, van binnen en van buiten.

Maserati

Het exterieur van de Quattroporte Grand Finale is uitgevoerd in de elegante kleur Blu Nobile, en heeft een bodykit van koolstofvezel, gespoten in dezelfde tint, en remklauwen van geborsteld aluminium. Deze allerlaatste Quattroporte is uitgerust met de onvergetelijke en krachtige 572 pk sterke V8-motor. Op de voorruit en in het bestuurdersportier staat het identificatienummer van de auto: 999999. Er is ook een op maat gemaakte beschermingshoes gemaakt, bedrukt met de handtekeningen van het Fuoriserie-team en de ingenieurs die aan het project hebben gewerkt.

Maserati

Het interieur is een eerbetoon aan het Italiaanse vakmanschap en bevat hoogwaardige materialen die geheel op verzoek van de klant zijn geselecteerd. Enkele voorbeelden zijn het stuurwiel met noppenaccenten, de deurpanelen in bruin, de A-stijlen in zwart leder, het Drietand-logo met zwarte stiksels op de hoofdsteunen, de met leder beklede kofferbak en passagiersdeurhandgreepaccenten in noppendesign. Het speciale 'Grand Finale'-embleem op de middentunnel en de speciale dorpel met dezelfde bewoording geven de Quattroporte Grand Finale een onderscheidend uiterlijk.

Maserati

De MC20 Iris is van een geheel andere orde en ook deze Maserati kent geen gelijke. Op verzoek van de klant staat deze supersportwagen in het teken van de regenboog. Hij valt direct op met zijn futuristische kleur AI Aqua Rainbow en de unieke velgen. In het interieur zijn stiksels in de kleur AI Aqua Rainbow terug te vinden op het stuurwiel, de armsteunen en op de middentunnel – die is uitgevoerd in ICE-leder, de eerste keer dat een tunnel van dit prestigieuze materiaal is gemaakt. De tekens '+' en '-' op de stuurwielflippers hebben dezelfde unieke kleur als de bovenrand van het stuurwiel. De dorpels zijn versierd met de met laser gesneden letters 'MC20 Iris' en de AI Aqua Rainbow-kleur is ook toegepast in de stiksels van de opvallende afwerking van het motorcompartiment en de kofferbak.

Maserati

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS