Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

Prominente rol voor Maserati MC20 tijdens Goodwood Festival of Speed 2024

Uitgegeven door HJ van Keulen • 11 juli 2024 11:15

Naarden – Van 11 tot en met 14 juli is Maserati present op het Goodwood Festival of Speed 2024 met een eerbetoon aan haar supersportwagen: de innovatieve MC20. Het sportieve topmodel van het merk met de drietand – dat in 2020 aan de wereld werd voorgesteld als eerste model dat was uitgerust met de innovatieve V6 Nettuno-motor – is een unieke supersportwagen die leverbaar is als coupé en spyder en altijd klaar is om het podium te veroveren bij de grootste, populairste autosportevenementen ter wereld.

Prominente rol voor Maserati MC20 tijdens Goodwood Festival of Speed 2024

Eén daarvan is het Goodwood Festival of Speed in West Sussex, Zuid-Engeland. Elk jaar brengt dit evenement legendarische coureurs, teams en moderne helden van de autosport samen met de mooiste en meest begeerde modellen op twee en vier wielen, uit zowel het heden als het verleden.

Op Goodwood worden voor het eerst twee speciale uitvoeringen van de MC20 live gepresenteerd: de MC20 Icona en MC20 Leggenda, geproduceerd in een gelimiteerde oplage van twintig stuks elk. Deze versies zijn ontwikkeld ter gelegenheid van een zeer belangrijk jubileum voor Maserati, een merk met een roemrijk verleden op het circuit met successen in het FIA GT-racen.

Prominente rol voor Maserati MC20 tijdens Goodwood Festival of Speed 2024

De twee auto’s zijn bedoeld als eerbetoon aan de succesvolle MC12 en aan het feit dat het twee decennia geleden is dat het merk met de drietand in 2004 terugkeerde naar de autosport, toen de fabrikant na 37 jaar afwezigheid weer op het circuit verscheen. Voor dit belangrijke jubileum zijn er twee speciale uitvoeringen ontworpen, geïnspireerd op respectievelijk de MC12 Stradale en MC12 GT1 Vitaphone. De auto’s zijn voorzien van diverse kenmerken uit het Fuoriserie-personaliseringsprogramma: verfijnde en exclusieve kleurstellingen en interieurs, die door de aanwezigen van dichtbij bekeken kunnen worden.

Prominente rol voor Maserati MC20 tijdens Goodwood Festival of Speed 2024

In de Supercar Paddock, die is gewijd aan adembenemende auto’s en aan topprestaties, zijjn de MC20 Icona en MC20 Leggenda te zien in het gezelschap van een andere iconische creatie van het merk uit Modena: de MC12 Versione Corse. Deze auto, die is ontwikkeld in 2006 en was gebaseerd op de raceversie, werd ontworpen voor exclusief, niet-competitief gebruik op het circuit en is geproduceerd in een beperkte oplage (slechts twaalf exemplaren voor klanten en één prototype). Met zijn buitengewone 755 pk sterke V12-motor belichaamde hij een auto die onvergetelijke successen heeft behaald in de autosport.

Prominente rol voor Maserati MC20 tijdens Goodwood Festival of Speed 2024

Op het Goodwood Festival of Speed geven de MC20 Icona, MC20 Leggenda en MC20 Cielo een voorproefje van hun prestatiedrang en unieke karakter tijdens een deelname aan de heuvelklim. Tijdens dit hoogtepunt van het Festival leggen klassieke en moderne raceauto’s en motoren het 1,16 mijl lange parcours op de befaamde heuvel af: een zeer bijzondere catwalk, waarbij ook Maserati bijzondere modellen aan de aanwezigen presenteert.

Maserati’s aanwezigheid bij het Britse event wordt aangevuld met de presentatie van de nieuwste aanwinst van het merk met de drietand: de GranCabrio Folgore, de eerste 100% elektrische cabriolet in het luxesegment en de snelste auto in zijn klasse. De stijlvolle cabriolet, die sportiviteit en comfort aan vier inzittenden biedt, is ook perfect voor lange reizen en zal de aandacht op zich weten te vestigen langs de Electric Avenue van Goodwood.

Prominente rol voor Maserati MC20 tijdens Goodwood Festival of Speed 2024

De GranCabrio Folgore is gebaseerd op 800V-technologie en is ontwikkeld met behulp van geavanceerde technische oplossingen. Het model staat garant voor topprestaties in combinatie met een opvallend design en heeft innovatieve techniek, waardoor het een unieke propositie is in het segment van luxe cabriolets.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS