Formule 1

Oliver Bearman beleeft magisch debuut in Ferrari-rood na P7 in Jeddah: "Fred wilde de auto met vier wielen terug"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 maart 2024 20:16

JEDDAH – Oliver Bearman leefde dit weekend de jongensdroom van iedere coureur, racen voor het Formule 1-team van Ferrari. De Brit verving de zieke Carlos Sainz tijdens de Grote Prijs van Saoedi-Arabië en kwam als zevende over de eindstreep. Bearman blikt trots terug op zijn eerste race als Formule 1-coureur.

Oliver Bearman Ferrari

“Het was een hele goede race”, begint Bearman bij F1TV. “We hebben alles goed kunnen managen, maar we hadden niet veel geluk met de Safety Car, die voor ons niet op het goede moment kan. Toen ik aan het einde van de race de jongens op soft achter me had was het echt kwalificatie ronde na kwalificatie ronde. Ik kon op de schermen langs de baan zien dat ze naar binnen gingen voor hun pitstop. Ook op mijn dashboard zag ik dat het gat slonk, dus ik wist wat er aan zat te komen, toen stabiliseerde het gat. Uiteindelijk was het niet erg stressvol, dus liet ik het gaan.”

“De druk was hoog, zeker van Fred (Vasseur, Red.). Hij wilde graag dat ik de auto met vier wielen over de streep kreeg”, vertelt hij lachend. “Ik hoorde dat mijn vader veel op TV was.” Jack Doohan haakt in en zegt: “Hij was denk ik vaker op TV dan Max Verstappen.”

Carlos Sainz voelde zich op de mediadag al niet lekker, maar reed de dag erna wel de twee vrije trainingen. Op donderdagochtend werd duidelijk dat Sainz kampte met een blindedarmontsteking en dat hij met spoed onder het mes moest. Bearman was de enige reservecoureur die Ferrari in de buurt had, dus was het belletje naar de andere kant van de paddock snel gemaakt: “Twee uur voor de derde training hoorde ik dat ik moest rijden. Ik moest wat dingetjes pakken vanuit de F2-paddock en toen moest ik er zijn. Gelukkig was de tijd zo kort, ik had geen tijd om te stressen over mijn debuut.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS